€ 4.7205
£ 5.2885
$ 4.1484

Mai multe ştiri online:

Au fost desemnați câștigătorii concursului „Creo Creare“

Ştire online publicată Marţi, 11 Iunie 2019. Autor: Madlena CĂLUGĂREANU
Săptămâna trecută a avut loc ediția a IV-a a concursului județean plurilingvistic și de creație artistică „Creo Creare”. Etapa preliminară a expoziției a avut loc la Centrul de Documentare și Informare a Colegiului Economic Mangalia.
Echipe de 3-5 membri au pornit de la citatul lui Albert Einstein „Viața însăși este magie, iar dacă nu crezi asta, măcar încearcă să o trăiești ca pe ceva magic”, și au realizat o serie de proiecte constând dintr-un text, poezie sau eseu în limba engleză sau franceză. În corelație cu textele realizate, elevii au făcut și câte un desen pe format A3 sau o partitură. Toate aceste lucrări au fost jurizate de cadre didactice de specialitate și au fost expuse în cadrul expoziției.


Desenele și textele au fost expuse, iar compozițiile muzicale au fost audiate în cadrul evenimentului. Întâlnirea s-a desfășurat într-o atmosferă degajată, fiind presărată de discuții despre mesajul pe care autorii au vrut să-l transmită și despre munca în echipă. Profesorii îndrumători au vorbit despre provocările pe care le-au depășit pe parcursul derulării proiectului, mai ales că acest concurs de creație artistică era destinat în principiu filierei teoretice și nu unui liceu tehnologic.


Evenimentul s-a desfășurat cu sprijinul Damen Shipyards Mangalia care le-a oferit câștigătorilor premii, al Cristinei Gheorghe Tranca și Deliei Florea, care le-au dăruit elevilor cărți interesante în limba română și engleză. Lucrările câștigătoare vor fi postate pe site-ul școlii, alături de imnul propus pentru această ediție a concursului.


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.8424 secunde