Au fost aprobate normele privind salarizarea prin plata cu ora a dascălilor

436
Au fost aprobate normele privind salarizarea  prin plata cu ora a dascălilor - norme2-1536598995.jpg

Articole de la același autor

Cadrele didactice pot sta liniștite. Ministrul Educației Naționale, Valentin Popa, a semnat ordinul pentru aprobarea normelor metodologice privind salarizarea prin plata cu ora pentru personalul didactic de predare, de conducere, de îndrumare și control, precum și pentru cadrele didactice metodiste din unitățile de învățământ preuniversitar de stat și unitățile conexe. În ceea ce privește formulele de calcul, acestea s-au păstrat ca în anii trecuți, astfel încât veniturile profesorilor încadrați în regim de plată cu ora vor crește în același ritm cu salariile, respectiv cu 25% mai mult față de începutul anului școlar anterior.

O singură noutate există anul acesta: au fost incluse două categorii de personal care își vor desfășura activitatea în baza unui contract civil de furnizare servicii pentru activități independente ocazionale. Astfel, vor fi remunerate în regim de plata cu ora mai multe tipuri de activități. În primul rând, este vorba despre activitățile desfășurate de cadrele didactice metodiste din unitățile de învățământ preuniversitar care participă la inspecțiile curente, inspecțiile de specialitate și speciale pentru acordarea gradelor didactice II și I sau la inspecția curentă și specială pentru acordarea gradului didactic I.

Apoi, se are în vedere activitatea desfășurată de membrii comisiilor de examen, în vederea acordării gradelor didactice II și I pentru maiștri-instructori, antrenori, educatori-puericultori, educatoare și învățători din unitățile de învățământ preuniversitar-centre de perfecționare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5535 secunde