Au cucerit și Canada! Ambasadorii Colegiului "Mircea" și-au adjudecat marele premiu

1121
2

Articole de la același autor

Ne-am obișnuit atât de mult cu succesele internaționale ale mirciștilor, încât pare că nu poate să treacă o săptămână fără să consemnăm isprăvile lor. 


Șase elevi de la Colegiul Național "Mircea cel Bătrân", însoțiți de prof. Steluța Andrei, catedra de limba engleză, au petrecut o săptămână de vis peste Atlantic, de data aceasta în Canada, la invitația Colegiului Vanier din Montreal, unde a avut loc competiția de știință și tehnologie  Lyceum Science Fair. 


Vineri, într-un cadru festiv, prof. Vasile Nicoară, directorul prestigiosului colegiu, i-a felicitat public pentru premiul I obținut pe Elia Ioana Cușa, Bogdan George Andoni, Bogdan Cristian Dincă, Flavia Ana-Maria Georgescu, Daiana Ariana Iliaz și Ana Maria Strîmbeanu. Ei au participat cu un îndrăzneț proiect de insulă artificială amplasată în proximi-tatea litoralului românesc al Mării Negre. Autorii proiectului, intitulat "Euxinos", fac parte din Centrul de excelență de la Colegiul "Mircea", coordonat de profesorul Ion Băraru. 


"Prezența noastră acolo fusese popularizată de către organizatori și surpriza cea mai mare a fost că lumea aflua către standul nostru. La un moment dat, părea puțin penibil, pentru că toată lumea era în jurul standului nostru, iar celelalte erau mai goale. Proiectul realizat de elevii colegiului a suscitat un real interes, având o fundamentare științifică reală, lucru certificat de jurați. Dintre cele șapte proiecte, șase aparținând canadienilor, al nostru a primit cel mai mare punctaj. Prezența mirciștilor a acordat un plus de calitate manifestării lor științifice, lucru declarat chiar de ei. Premiul câștigat a confirmat o dată în plus valoarea colegiului constănțean și calitatea învățământului care se realizează aici, a elevilor și corpului profesoral, dar mai ales a spiritului de echipă care ne place nouă să credem că ar caracteriza această școală", declara, vineri, prof. Steluța Andrei. De asemenea, ne-a povestit despre gene-rozitatea prosperei familii Tinel, care i-a copleșit cu ospitali-tatea, și împreună cu care au depănat amin-tiri legate de Constanța, locul de unde au plecat în urmă cu 38 de ani. 


Am vrut să aflăm de la eleva Ana Maria Strîmbeanu de ce a ales juriul canadian să le acorde premiul I. 


"Insula noastră Euxinos, aflată la 30 km de țărmul Mării Negre, față de celelalte prezentate, a constituit un proiect pur ideologic. Celelalte echipe aveau proiecte concrete, gen o brățară care primea impulsuri nervoase de la creier și făcea diferite activități. Altă echipă a avut o eoliană. La noi pe insulă avem și o eoliană, și domuri cu celule fotovoltaice, avem și energie chimică provenită de la hidrogenul sulfurat, dar și un centru de medicină de înaltă calitate, ori diferite activități de relaxare. Jurații erau profesori de Chimie, Științele naturii, Biologie, Geografie, Matematică și ne puneau întrebări care să ne prindă pe picior greșit", a mai povestit eleva. 


O reușită pentru care merită felicitările tuturor constănțenilor, Colegiul "Mircea" reușind să-și probeze, la un alt nivel, atât de valoroșii dascăli și elevi care petrec ore nenumărate dedicându-se unei pasiuni aparte.


Comentează știrea

rodica
5 aprilie 2015
oferta anului, acum pentru toti!

Oferta anului, acum pentru toti! De ce veti gasi din ce in ce mai des aceasta oferta de lucru? Pentru ca noi suntem cei mai seriosi! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]

Calin
5 aprilie 2015
Oferta job

Singura calitate de care ai nevoie pentru a reuși: putere mentală. Asta scrie celebrul Bob Proctor în cartea "Te-ai născut bogat". Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.476 secunde