Atenție! Se lansează "Fabrica de umor"

242

Articole de la același autor

Sâmbătă, 3 noiembrie, la ora 11.00, în sala mică a Casei de Cultură a Sindicatelor din Constanța, va avea loc lansarea volumului colectiv "Fabrica de umor", în paginile căruia veți găsi o mulțime de epigrame, poezii vesele, proză scurtă, dar și caricaturi.

Evenimentul este organizat de Compania "Celco" și Clubul Umoriștilor Constănțeni și reprezintă un omagiu adus fabricii de BCA din Constanța, actuala Celco SA, care, în cei 45 de ani de existență, a contribuit la dezvoltarea sectorului construcțiilor edilitare și industriale, producând și livrând produse de înaltă calitate.

Volumul amintit - "Fabrica de umor" - cuprinde lucrările a 17 umoriști, autori consacrați în competițiile și festivalurile naționale, de unde s-au întors cu numeroase trofee: Florin Alexandru, Traian Brătianu, Petru Brumă, Simona Callas, Claudia Croitoru, Loredana Dalian, Ananie Gagniuc, Liviu Kaiter, Leonte Năstase, Dan Norea, Ana Ruse, Ion Ruse, Luminița Scarlat, Liliana Stoica, Ion Tița-Călin, Ionuț Țucă și Roland Voinescu.

Coperta este ilustrată de Marian Avramescu, un caricaturist de renume internațional.

"Este știut faptul că satira și umorul sunt lumina ce călăuzește popoarele rătăcite în bezna istoriei, hrană pentru suflet și minte, leacuri pentru rănile și bolile lumii, arme de temut împotriva prostiei, nedreptății și asupririi, marfă de preț și monedă universală de schimb. Dacă sculptorul este cel ce eliberează forma din înlănțuirea pietrei, umoristul este eliberatorul râsului din sterilul dramatic al vieții cotidiene. El este unicul specialist din univers capabil să calculeze punctul de fierbere al unghiului drept și circumferința Cercului Militar", precizează doctrina Clubului Umoriștilor Constănțeni. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 16 Octombrie 2018
Stire din Eveniment : Mare lansare de carte!
Pagina a fost generata in 0.5297 secunde