Atenție, părinți! S-a amânat înscrierea la școală

660
Atenție, părinți! S-a amânat înscrierea la școală - atentieparinti-1423506907.jpg

Articole recomandate

Calendarul înscrierii în învățământul primar a fost decalat cu o săptămână, față de proiectul supus dezbaterii publice, astfel că prima etapă a înscrierilor la clasa pregătitoare începe în 16 februarie, iar înscrierea direct în clasa I în 23 februarie, potrivit unui ordin al ministrului Educației.

"Am trimis, vineri, la Monitorul Oficial, ordinul privind înscrierea în învățământul primar. Pregătirile pentru înscrierea în pregătitoare prima etapă încep în 16 februarie, iar pentru a doua etapă, în 23 martie", a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Astfel, în 16 februarie, vor fi afișate, la fiecare unitate de învățământ, inclusiv pe site-ul acesteia, dacă există, și pe site-ul inspectoratului școlar, circumscripțiile școlare și planul de școlarizare propus, respectiv numărul de clase pregătitoare alocate. Tot atunci vor fi afișate: programul de completare a cererilor tip de înscriere, programul de evaluare a dezvoltării psihosomatice a copiilor solicitată de părinți, informațiile care permit părinților să cunoască activitatea specifică clasei pregătitoare și criteriile de departajare elaborate de fiecare școală.

Între 16 și 27 februarie, vor fi organizate în școli întâlniri pentru informarea și consilierea părinților copiilor din grădiniță care vor fi cuprinși, în anul școlar 2015 - 2016, în învățământul primar. În perioada 18 - 26 februarie, va fi organizată în școli Ziua porților deschise, în care părinții și copiii pot vizita spațiile dedicate activităților claselor pregătitoare și pot purta discuții cu personalul unității de învățământ.

Între 23 februarie și 13 martie, vor fi completate de părinți, online sau la unitatea de învățământ la care solicită înscrierea copiilor, cererile-tip de înscriere. Pe 20 - 21 martie vor fi afișate listele cu candidații înmatriculați, locurile rămase libere și copiii neînscriși după prima etapă. Locurile rămase libere după prima etapă și procedura de repartizare în cea de-a doua etapă de înscriere vor fi afișate, la unitățile de învățământ și pe site-ul inspectoratului, pe 23 martie. Cererile de înscriere, în această etapă vor fi depuse la secretariatul școlii, în perioada 24 martie - 3 aprilie. Listele finale cu copiii înscriși în clasa pregătitoare vor fi afișate pe 10 aprilie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Duminică, 08 Februarie 2015
Stire din Cultură-Educație : Înapoi la școală!
Pagina a fost generata in 1.2835 secunde