€ 4.734
£ 5.2448
$ 4.2129

Proiectul „Școala pentru Democrație”

Atelierul „Votul meu contează!“, la Colegiul Național „Mihai Eminescu“

Ştire online publicată Sâmbătă, 25 Mai 2019. Autor: Madlena CĂLUGĂREANU
Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Constanța, a desfășurat, zilele trecute, atelierul „Votul meu contează!” în cadrul proiectului „Școala pentru Democrație”, derulat de Expert Forum. Această inițiativă își propune să creeze un mediu inovator de învățare pentru profesorii care doresc să descopere instrumente alternative și eficiente de educare și implicare activă a tinerilor. 


Programul a inclus un seminar de pregătire pe o durată de 40 de ore de curs, ulterior, Expert Forum susținând implementarea de proiecte civice în școlile și comunitățile de unde proveneau participanții. Proiectul „E timpul pentru o schimbare! Fii cetățean activ - votează!", propus de Claudia Portase, a fost selectat și implementat în cadrul colegiului, la clasele a XI-a și a XII-a, una din activități fiind atelierul organizat de reprezentanții Expert Forum, Cezara Grama și Maria Cezar. 
La atelier, au participat 42 de elevi din clasele a XI-a, care au discutat despre dreptul de a fi ales, dreptul la vot, instituțiile naționale și ale Uniunii Europene, despre importanța implicării tinerilor în rezolvarea problemelor comunității. 
În anul școlar viitor, prin seminarii, ateliere, activități nonformale la nivelul Colegiului Național „Mihai Eminescu”, proiectul va continua, cu scopul de a educa și promova activismul civic și implicarea elevilor în proiecte care să corespundă nevoilor comunității din care fac parte. 


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7413 secunde