Ateliere tematice pentru copii, la Muzeul de Artă Populară

222
Ateliere tematice pentru copii, la Muzeul de Artă Populară - ateliere1-1574716651.jpg

Articole de la același autor

Pentru că până la sărbătorile de iarnă a mai rămas doar o lună, conducerea Muzeului de Artă Populară Constanța a decis reluarea atelierelor tematice de educație muzeală, dedicate copiilor de toate vârstele. Ca urmare, începând  de luni, 2 decembrie, copiii sunt invitați să facă o călătorie simbolică în lumea satului tradițional, pentru a descoperi tradiții și obiceiuri de mult timp uitate, cum ar fi jocurile cu măști de Anul Nou.


Astfel, în această lună, cei mici vor realiza, sub îndrumările specialiștilor muzeului, ornamente pentru bradul de Crăciun, dar și măști inspirate de măștile tradiționale autentice, aflate în colecțiile instituției de cultură.


Pentru a-și realiza micile creații, copiii au nevoie de carton, foarfecă, lipici, fire colorate și mult entuziasm. Așa cum era de așteptat, atelierele, pe bază de programări realizate din timp, se vor organiza pe grupe de vârstă. Prețul unui bilet pentru participarea la atelier este de 2,5 lei/ copil. Această taxă nu include și turul ghidat al muzeului, care costă 2,5 lei, pentru copii. Adulții însoțitori vor plăti pe un bilet cinci lei.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9888 secunde