Atelier de icoane pe sticlă la Universitatea „Ovidius”

204
Atelier de icoane pe sticlă la Universitatea „Ovidius” - facultateadearte32-1616597823.jpg

Articole de la același autor

Joi, 25 martie, studenţii facultăţilor de Arte, în colaborare cu cei de la Facultatea de Istorie şi Ştiinţe Politice organizează „Atelierul de Artă Sacră Bizantină. Icoane pe sticlă”. Evenimentul este realizat cu ocazia celei de-a XIII-a ediţii a festivalului studenţesc „Primăvara Artelor”. Acesta va avea loc începând cu ora 11.00, în atelierul de creaţie al specializării Pedagogia Artelor Plastice şi Decorative din vechiul campus al universităţii „Ovidius”. Acesta propune abordarea interdisciplinară, din perspectiva istoriei, antropologiei filosofice, esteticii şi tehnicilor artistice de execuţie, a icoanelor pe sticlă, fenomen artistic definitoriu pentru cultura Europei de Răsărit.

Potrivit conf. univ. dr. Sînziana Romanescu, la activitate vor participa aproximativ 30 de studenţi şi masteranzi ai celor două facultăţi, coordonaţi de ea şi lect. univ. dr. Lelia Rus Pîrvan, de la Facultatea de Arte.

„Reprezentând unul din aspectele plastice definitorii ale artei populare româneşti, tehnica icoanei pe sticlă a fost bine primită în anul 2018 la Universitatea Politehnică din Lisabona, Facultatea de Educaţie, Specializarea Pedagogia Artelor Plastice, cu prilejul susţinerii unui atelier practic pe această temă”, a declarat cadrul didactic.

În cadrul activităţii, studenţii Facultăţii de Istorie şi Ştiinţe Politice, coordonaţi de conf. univ. dr. Adriana Cîteia, vor fi iniţiaţi în tainele picturii icoanelor pe sticlă în tehnica tradiţională românească, specifică picturii naive, după modele populare româneşti. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2738 secunde