€ 4.7564
£ 5.5575
$ 4.2005

Mai multe ştiri online:

Atelier de cusături românești, la Biblioteca Colorată

Ştire online publicată Luni, 27 Aprilie 2015. Autor: Cuget Liber Online.
Work At Home Moms Constanța și Simona Moon invită miercuri, 29 aprilie, de la ora 10.30, mamele active și dornice de a învăța lucruri noi la seria de ateliere practice de cusături românești, care vor avea loc la City Hub Biblioteca Colorată, Tomis Mall, etaj 3.

„Pe teritoriul Dobrogei au conviețuit și conviețuiesc mai multe etnii, fiecare dintre acestea având propria moștenire culturală, ceea ce a condus la constituirea în timp a unui patrimoniu cultural imaterial bogat și diversificat pe acest teritoriu. Influențele culturale între cei care conviețuiesc aici s-au reflectat și se observă și astăzi în arta meșteșugurilor tradiționale, prin preluarea unor simboluri și motive specifice de la o etnie la alta”, transmit organizatorii evenimentului. 


Atelierul de cusături românești își propune susținerea revitalizării unui meșteșug tradițional în memoria publicului larg – arta cusutului și a brodării iilor. 


„Vom învăța lucruri interesante despre ațe, țesături, ustensile folosite în acest meșteșug. Vom vorbi despre tipuri de cusături tradiționale, alegem modele și culori potrivite pentru ceea ce dorește să lucreze fiecare (batistă, ștergar, față de pernă, cămașă) Ni se vor prezenta tipuri de cusături folosite în broderia tradițională, unele simboluri și semnificațiile acestora”, mai transmit aceștia. Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Inchide
Pagina a fost generata in 0.7058 secunde