Astăzi, start al Festivalului Internațional "Dan Spătaru"

480
Astăzi, start al Festivalului Internațional
Astăzi, la Medgidia, începe Festivalul Internațional de Muzică Ușoară "Dan Spătaru". 20 de concurenți din Italia, Republica Moldovă, Rusia și România vor concura în cadrul festivalului care se va ține la Casa de Cultură a Sindicatelor "Lucian Grigorescu". 
Concursul de interpretare are loc vineri și sâmbătă, începând cu ora 20:30. Conform regulamentului, concurenții vor interpreta obligatoriu câte o piesă din repertoriul lui Dan Spătaru și o piesă la alegere. Duminică, tot de la ora 20:30, vor cânta, ca în toate concursurile, premianții, în Gala Laureaților.


Juriul este compus din nume cunoscute ale peisajului muzical românesc, precum Titus Andrei (redactor Radio România), Andreea Andrei (textier), Sida Spătaru, Andrei Kerestely (compozitor), Diana Stan (Direcția Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Ilfov), Voicu Enăchescu (dirijor și directorul Centrului de Artă Tinerimea Română), Mirela Fugaru (textier și interpret), Cristea Ioan (secretar general A.N.C.C.S.R), Carmen Aldea Vlad (textier), Ionuț Dulgheriu (redactor muzical Radio Doina), Daniel Daniela (consilier). 
În fiecare seară după concurs, vor avea loc recitalurile, susținute de Carmen Trandafir, Pasha Parfeni și Vunk - vineri, Pompilia Stoian și Gabriel Cotabiță - sâmbătă, Nico și Andra - duminică. 
Festivalul este organizat de Consiliul Local Medgidia, Primăria Municipiului Medgidia și A.N.C.C.S.R. și este un proiect cultural finanțat de Ministerul Culturii și Patrimoniului Național. 


Drept omagiu adus îndrăgitului cântăreț, în Piațeta Decebal, pe Aleea Personalităților, astăzi de la ora 11:00, va fi inaugurat bustul lui Dan Spătaru. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 03 Octombrie 2011
Stire din Cultură-Educație : Cine este "Regele aplauzelor"
Vineri, 30 Septembrie 2011
Stire din Cultură-Educație : Carte despre Dan Spătaru, la Medgidia
Pagina a fost generata in 0.905 secunde