€ 4.7607
£ 5.5053
$ 4.2327

Mai multe ştiri online:

Astăzi sărbătorim Ziua internațională a fetelor și femeilor cu activități în domeniul științei

Ştire online publicată Luni, 11 Februarie 2019. Autor: Mirabela ȘERBĂNESCU
Astăzi, 11 februarie sărbătorim Ziua internațională a fetelor și femeilor cu activități în domeniul științei, zi care se marchează în întreaga lume. Adunarea Generală a ONU a adoptat în urmă cu patru ani o rezoluție privind stabilirea unei zile internaționale dedicată recunoașterii rolului important al fetelor și femeilor în domeniile științei și tehnologiei, spune Agerpres.


Adunarea Generală a ONU a decis să proclame ziua de 11 februarie Ziua internațională a fetelor și femeilor cu activități în domeniul științei, venind astfel în întâmpinarea eforturilor Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură (UNESCO), Departamentului ONU pentru Egalitatea de Gen și Emanciparea Femeilor (UN-Women), Uniunii Internaționale a Telecomunicațiilor (UIT) și a altor organizații pentru a încuraja și sprijini accesul și participarea fetelor și femeilor la educația în științe, tehnologie, inginerie și matematică, la activități de formare și cercetare la toate nivelurile.


Totodată, Organizația Națiunilor Unite a invitat toate statele membre, inclusiv mediul academic, persoanele și societatea în general să acorde o atenție deosebită Zilei internaționale a fetelor și femeilor cu activități în domeniul științei și să susțină participarea totală și egală a acestora în procesele de educație, formare, ocuparea forței de muncă și de luare a deciziilor în domeniul științelor.
Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

Social
luni, 15 aprilie Foto : ANUNȚ DE LA ANM. Cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni 2810 vizite, 0 comentarii ANUNȚ DE LA ANM. Cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni
Economie
sambata, 13 aprilie Foto : Care este viitorul profesiei de navigator? 1373 vizite, 0 comentarii Care este viitorul profesiei de navigator?
Cultură-Educație
sambata, 13 aprilie Foto : Semnal de alarmă. „Învățământul profesional este înțeles greșit de părinți!“ 1040 vizite, 0 comentarii Semnal de alarmă. „Învățământul profesional este înțeles greșit de părinți!“
ziare & stiri Revista presei
Inchide
Pagina a fost generata in 0.9734 secunde