Astăzi, încep probele scrise ale Bacului de toamnă

96
Astăzi, încep probele scrise ale Bacului de toamnă - incepprobelescrise-1408891000.jpg

Articole de la același autor

Astăzi, 1.636 de candidați vor susține, în cele șapte centre de examen, prima probă scrisă din cadrul examenului național de bacalaureat, sesiunea de toamnă. La disciplina limba și literatura română, sunt prevăzute două tipuri de subiecte, în funcție de filieră, profil și specializare. Examenul va începe la ora 9, iar pentru elaborarea lucrării scrise, absolvenții de liceu au la dispoziție trei ore. Accesul candidaților în săli este permis pe baza actului de identitate, cel mai târziu cu 30 de minute înainte de începerea probei. Potrivit calendarului, miercuri, 27 august, 1.510 absolvenți de liceu au dreptul să participe la proba obligatorie a profilului, astfel: 1.335 de candidați la matematică și 175 de candidați la istorie. 


Examenul național de bacalaureat se încheie vineri, 29 august, cu proba la alegere a profilului și specializării -  proba E)d) la care sunt așteptați să se prezinte 1.635 de candidați după cum urmează: fizică - 134, biologie - 972, chimie - 73, geografie - 400, logică, argumentare și comunicare - 21, psihologie - 15, economie - 8, sociologie - 8, informatică - 4. Afișarea rezultatelor va avea loc pe 1 septembrie, până la ora 12, iar depunerea contestațiilor, în aceeași zi, între orele 12 -16. Rezul-tatele finale vor fi făcute publice pe 4 septembrie. 


Doar un candidat "experimentat" în calculatoare 
La finalul probei de evaluare a competențelor digitale (proba D), organizată în șapte centre de examen, s-au obținut următoarele rezultate: 210 candidați au obținut nivelul de competență "începător", 94 de candidați au obținut nivelul mediu, 15 candidați au obținut nivelul avansat, iar un candidat a reușit să obțină nivelul "experimentat".




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 28 Mai 2014
Stire din Cultură-Educație : Ultima probă de Bac special
Pagina a fost generata in 0.8102 secunde