Asociația Părinților, despre ghidul pentru începerea școlii: Pare greu de pus în aplicare

195
Asociația Părinților, despre ghidul pentru începerea școlii: Pare greu de pus în aplicare - elev-1598085281.jpg

Articole recomandate

Ministerul Sănătății a pus în dezbatere un ghid pentru începerea școlii. Directorii unor școli spun că unele măsuri prevăzute de acesta vor fi greu de respectat, în timp ce reprezentanții părinților spun că ghidul e "perfect în teorie, greu însă de pus în aplicare", transmite hotnews.ro.


Școlile își deschid porțile în 14 septembrie, iar dacă ghidul cu regulile speciale pentru condiții Covid, pus în dezbatere publică de Ministerul Sănătății, rămâne în forma actuală, unitățile școlare vor fi supuse unor mari provocări.


Directorul unei școli din Capitală, Nicoleta Fediuc, atrage atenția că în document sunt măsuri care se pot respecta cu greu. Nu știe, de exemplu, cum va putea decala pauzele, astfel încât numărul celor ca merg la grupele sanitare să fie limitat.


"Va fi foarte greu de gestionat problema cu toaletele. Dacă în timpul orelor un copilaș cere voie la toaletă el se va duce singur. Pentru că nu poate ca profesorul să lase 30 de copii în clasă și să se ducă cu el la toaletă. Probabil că va fi un cadru didactic de serviciu pe hol, dar acum depinde și de dimensiunea școlii", a declarat Nicoleta Fediuc, directorul Școlii Gimnaziale nr. 13.


"E o prostie, adică era amuzant când mergeam toate fetele la baie și râdeam, era altă vreme. Ar trebui doar luate măsuri, la baie, să stăm departe, să nu fie multe persoane", spune o elevă.


"Mi se pare chiar ciudat. În liceul meu suntem peste 1000 de elevi și nu sunt foarte multe băi", spune și Luca.


"Ghidul este perfect din punct de vedere teoretic, dar este aproape imposibil de pus în practică la nivelul multor unități de învățământ", a declarat Iulian Cristache, președintele Federației naționale a Asociațiilor de Părinți.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7001 secunde