Asociaţia Elevilor din Constanţa solicită mărirea burselor

157

Articole de la același autor

Asociația Elevilor din Constanța face presiune asupra autorităţilor locale pentru ca hotărârea privind bursele elevilor să fie adoptată în cel mai scurt timp, solicitând de asemenea creșterea a trei din cele patru tipuri de burse.

Astfel, reprezentanţii elevilor cer suplimentarea fondurilor pentru educație, astfel încât învățământul constănțean să devină cu adevărat o prioritate. AEC precizează faptul că bursele vor ajunge cu întârziere la elevi dacă hotărârea de consiliu local prin care să fie stabilite numărul și cuantumul acestora nu va fi adoptată la următoarea ședință. Elevii au mai adăugat și faptul că hotărârea pentru semestrul întâi din anul școlar trecut, 2019 - 2020, a fost adoptată la data de 31 octombrie 2019 și că ar fi existat timp pentru elaborarea proiectului de HCL.

Principalul aspect punctat de AEC a fost legat de cuantumul burselor, aceștia menținând solicitările privind creșterea acestora la sume care să răspundă nevoilor reale ale elevilor. Elevii solicită administrației locale creșterea bursei de merit de la 50 de lei la 135 de lei, iar bursa de studiu și de ajutor social la 405 de lei și, respectiv, 540, ambele având valoarea de 250 de lei în prezent.

„Educația constănțeană a fost subfinanțată ani la rând și a avut de suferit din cauza administrației locale, deci avem nevoie de măsuri imediate pentru a putea vedea o îmbunătățire reală. Bursele reprezintă principalul sprijin pentru elevii din familiile cu posibilități materiale reduse și pot face diferența dintre un elev care își continuă studiile și unul pe care le abandonează. Acestea nu ajung imediat după adoptarea hotărârii la elevi, fiind și motivul principal pentru care decizia trebuie votată de către consilierii locali cât mai devreme”, explică preşedintele AEC, Andreea - Sabina Spătariu.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4675 secunde