Mai multe ştiri online:

Șase femei în confruntare cu oglinda, la Teatrul de Stat din Constanța

Ştire online publicată Luni, 08 Ianuarie 2018. Autor: Mirabela ȘERBĂNESCU
Spectacolul „Jurnal de România“, realizat de regizoarea Carmen Lidia Vidu, va fi pus în scenă, sâmbătă, 13 ianuarie, începând cu ora 19.00, la Teatrul de Stat din Constanța. Piesa are ca protagoniste șase actrițe, care, de această dată, se joacă pe ele însele. 


Potrivit reprezentanților instituției de cultură, femeile înțeleg cel mai bine rostul oglinzii, care coincide cu rostul unei autentice pagini de jurnal. Astfel, pentru femeie, a avea o oglindă înseamnă a avea mereu curiozitatea de a-și căuta/controla/măsura identitatea. 


„Jurnal de România” este un proiect multidisciplinar care reunește filmul experimental, artele vizuale și teatrul. Toate materialele sunt documentate jurnalistic din perspectiva antropologico-vizuală a comunităților privite din unghiul actorilor care locuiesc și activează acolo. 


„Vreau să văd cum arăta România mai puțin turistică și mai puțin televizată, mă interesează o viață normală, dar a unor oameni mai puțin simpli, adică a unor oameni de cultură. Combinația de actor, viața din spatele scenei și orașele României poate genera o imagine și un discurs aparte, profund și totuși ușor de digerat”, a declarat Carmen Lidia Vidu. Din distribuție, fac parte Mirela Pană, Lana Moscaliuc, Turchian Guzin Nasurla, Laura Iordan Adrian, Alina Manțu, Florina Stănculeț.


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.8541 secunde