Profesorul Alexandru Suceveanu, atac dur la adresa Ministerului Culturii

"Asasinii culturii românești!"

1763
3

Articole de la același autor

Declarații incendiare făcute, ieri, la Muzeul de Istorie, în exclusivitate pentru "Cuget Liber", de către profesorul Alexandru Suceveanu, fost responsabil științific al șantierului arheologic Histria.

Pe profesorul Alexandru Suce-veanu, l-am întâlnit ieri, cu ocazia deschiderii oficiale a Sesiunii Științifice Internaționale Pontica 2011. Și nu avea prea multe motive de bucurie.

"Ministerul practică o politică deliberată de asasinare a culturii românești", a declarat, pentru "Cuget Liber", Alexandru Suceveanu, vizibil afectat de faptul că responsabilii ministeriali alocă prea puține fonduri culturii românești.

"Este foarte important să se facă cunoscut faptul că, pentru săpăturile arheologice din întreaga Românie, a fost alocat doar un milion de lei. Bani puțini, foarte puțini, în condițiile în care aceștia trebuie să ajungă pentru șantierele din întreaga țară. Este un sabotaj la adresa arheo-logilor", susține Suceveanu.

"La Constanța, timpul pare că a rămas în loc. Totuși, aici, spre deosebire de alte locuri, nu simți groaznica decădere ce are loc în țara noastră, vizavi de muzee, la momentul actual", a mai adăugat specialistul.

v v v

Profesorul Suceveanu a ținut să sublinieze faptul că, de-a lungul timpului, a participat la 42 dintre cele 44 de ediții ale "Sesiunii Pontica".

Despre evenimentul în sine, acesta a declarat că "este o sesiune tristă, în care comemorăm jumătate de an de la decesul profesorului Mihai Irimia, fost director al Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța, persoana care și-a dedicat întreaga viață studiului istoriei".

v v v

Istoricul și arheologul Alexandru Suceveanu s-a născut la data de 11 martie 1940, la București. A absolvit Facultatea de Filologie Clasică din București, în anul 1961. În anul 1973, a obținut titlul de Doctor în istorie cu lucrarea "Viața economică în Dobrogea romană".

Și-a dedicat viața cercetării cetății grecești Histria, șantierul unde a deprins profesiunea de arheolog.

Comentează știrea

ion periegeticul
6 octombrie 2011
Despre asasini si asasinate

E nea Sandule acilea o cam nimerisi. De cand e boanghena asta de hun pe nume kelemen mare menestru e ordin sa se aleaga prafu'. Din pacate mai sunt si alti mici teroristi locali gen gasca IP3 care-i tin isonu'.

gicacontra
6 octombrie 2011
mda, cam asa e

Dar ce sa faceti cu banii? Falsificati santierele ca la Gradistea Coslogeni? Dati afara oamenii corecti pentru muhaiele care ezecuta ordinili? Da' voi ati dat bani pentru tiparirea unor lucrari de istorie? Cum? In alese? Doar la ai cu ochi albastri? (baieti si fetite in egala masura?) Vedeti ca va ajung blestemele? Si-o sa fie si mai bine!!!!! Un gind pios pentru cel ce a fost Mihai Irimia...

curiosu
6 octombrie 2011
da' de ce nu ziceati la fel

si pe vremea lu' Impuscatu? da' cind tinerii arheologi scriau asa ceva la jurnale, in anii '90 si cind aratau ca arheologia supravietuieste prin sapaturi de salvare, de ce nu-i sustineati? dimpotriva... Da' arheologia este in Nomenclatorul de meserii (recunoscuti, deci) din Romania? Si cum va corectati greselile fata de cei ostracizati? De dvs., de altii?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6123 secunde