Daniela Vlădescu, managerul Teatrului Național "Oleg Danovski":

"Așa ceva este inadmisibil! Suntem batjocoriți!"

3443
10

Articole de la același autor

Conducerea Teatrului Național de Operă și Balet "Oleg Danovski" din Constanța s-a arătat nemulțumită de colaborarea cu reprezentanții Ministerului Culturii. Daniela Vlădescu, managerul instituției, spune că ministerul prin reprezentanții săi nu face decât să ignore artiștii din cadrul acestei instituții de cultură: "Toate compartimentele noastre sunt descoperite din punct de vedere al oamenilor! An de an ne rugăm de reprezentanții Ministerului Culturii să ne asigure un minimum de finanțare. Suntem reprezentați firav numeric și în permanență ni se ignoră necesitățile, utilitatea, rezultatele!" Astfel, Teatrul "Oleg Danovski" funcționează cu 127 de artiști acoperind trei mari genuri. "Așa ceva este inadmisibil! Constanța este un oraș cu istorie culturală extraordinară, dar nu se face nimic pentru cultură!", a mai declarat Vlădescu.

Teatrul de la Constanța este unic în țară prin faptul că deservește trei genuri: baletul clasic, operă/operetă, concert simfonic și vocal simfonic. În țară, de exemplu, o filarmonică care susține doar concerte simfonice are 150 de angajați, o operă are cel puțin 230 de angajați, iar o companie de balet cel puțin 80 de angajați. Teatrul de la malul mării pentru toate aceste genuri are în total 127 de angajați. Managerul Daniela Vlădescu, alături de reprezentanții sindicatului, este hotărâtă să inițieze o serie de memorii către toate instituțiile statului pentru a trage un semnal de alarmă asupra condițiilor în care funcționează instituția culturală din Constanța. Vlădescu atrage atenția că lipsa de interes a autorităților centrale față de actul de cultură nu face altceva decât să aducă un mare deserviciu comunității locale, aducând-o într-o stare de necunoaștere, nedezvoltare spirituală.

"De 10 ani ni se acordă un buget din oficiu! Nimeni nu ne întreabă ce cheltuieli avem cu pregătirea spectacolelor, întreținerea scenei, a costumelor, plătirea salariilor. În acest moment, nu avem posibilitatea să ne promovăm!", a subliniat managerul TNOB.

Beznă culturală

Managerul Daniela Vlădescu subliniază că numele companiei de balet de la mal de mare este cunoscut în lumea întreagă, a fost cea mai bună la nivel național, câștigând numeroase distincții, dar cu toate acestea autoritățile rămân nepăsătoare în fața eforturilor unor artiști care rămân în primă linie ca performanțe: "Pe plan intern suntem batjocoriți! Nu poți să lași în beznă culturală o comunitate educată, crescută cu actul cultural! Poporul român are dreptul la cultură!" Vlădescu a adăugat că teatrul de la mal de mare a ajuns cenușăreasa culturii la nivel de minister!  

Comentează știrea

1. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

europeanu
2 februarie 2015
culturnicul porc

pai daca la Constanta de cultura se ocupa unul ca porcul betiv si balos,nu e de mirare.

un plasticean
2 februarie 2015
epoca de balega

eu, anticomunist convins, sunt foarte trist sa constat ca in acea vreme ,artistii erau respectati si mai ales remunerati. anual plasticienii aveau comenzi de la primarie sau erau achizitionate opere pt muzeu. presedintii de la cultura(Munteanu, Vernea) erau des prezenti la spectacole si expozitii. azi asa zisii edili nu sunt capabili sa enumere nici doi artisti. la TV sunt zilnic emisiuni "mondene" cu manelisti analfabeti si muierile lor de o vulgaritate de bordel de periferie. teatrul, arta plastica sunt copiii orfani ai culturii. trista epoca.......

Nicu Ceausescu
5 februarie 2015
Fantoma de la Teatru

Cand erai in subordinea Cons. Jud. Constanta erai la fel de nemultumita. Ai facut ce ai facut si ai trecut in subordinea Min. Culturii. Tot nemultumita esti. Te dai victima a sistemului, desi habar nu ai sa gestionezi problemele institutiei pe care intamplator si vremelnic o conduci. Teatrul are nevoie de un manager. Mai bine pune mana si curata rahatul si urina pisicilor (care iti apartin) si le cresti la "teatru", a caror duhoare nu o mai suporta nimeni. Teatrul nu se conduce cu istericale si tatisme de cartier si nici cu lamentari de muiere la menopauza. Lasa pe cineva mai tanar si mult mai priceput sa conduca destinele unei asemenea institutii. Vremea ta a trecut. Asa ca, vuvuzeaua mica si joc de glezne.

Daniela Vladescu
5 februarie 2015
De la " vuvuzeaua mică" pentru " fantoma de la teatru"

"fantomei de la teatru": Eu , vuvuzeaua mică, am sa ma lupt pentru niște principii.tu,sub protecția anonimatului,improsti cu noroi si ura ,făcând si mai mult rău acestei instituții.Oricum,este execrabila exprimarea ta,ma lăsa rece acuzele nedrepte,ma ingrijoreaza faptul ca ca specimene ca tine au la îndemână posibilitatea de a calomnia,de a jigni si de a face rău.Eu sunt gata sa spun,"Asa sa ne ajute sau sa ne pedepseasca DUMNEZEU,pe fiecare dintre noi doi,pentru merite sau păcate!

Zadkielix alias Prof. Dr. D.M
5 februarie 2015
Nu se mai poate!!!!

Trista, sinistra si totdata revoltatoare aceasta situatie... Oare de ce se "impamanteneste" ideea aceasta? Oare de ce mai suportam aceste nedreptati? Oare de ce nu putem sa ne cerem drepturile? Sau aceasta SOCIETATE "AVANSATA" nu mai pretuieste absolut nimic? Nu cumva Arta, Cultura, Muzica derqanjeaza pe toti analfabetii, toti impostorii, toti "puternicii" acestia ce in continuare ne sfideaza si in continuare acumuleaza doar capital,materie si sunt avizi dupa arginti? De ce sa mai stam cu capul in pamant, plecati ca niste... struti? De ce sa nu iesim din acest cosmar, din acest marasm , din acest anonimat impus?Eh, si sa incercam mai intai sa ne schimbam punctul de vedere si apoi sa incercam sa rasturnam preconceptiile si TIRANII care au impresia ca ar domni vesnic! Sunt foarte multe lucruri de indreptat, de spus, de dezbatut! Conditia artistului este una speciala, stimati TIRANI care v-ati batut joc prea mult de noi... Artistul este cel ce intermediaza un mesaj, da expresie unor idei, sensibilizeaza si emotioneaza prin harisma si totdata cunostintele, fara de care, fara munca nu poate ajunge nicaieri! De aceea, inchei aici acst lamento cu speranta si increderea in Bunul si Adevaratul Dumnezeu, ca, intr-o buna zi -VOI , TIRANILOR, PROFITORILOR, ANALFABETILOR NU VETI MAI FI SI NU NE VETI MAI OSTRACIZA SI IGNOR!!! Asa sa ne-ajute Dumnezeu!

Nedumerit
7 februarie 2015
Plangaciosii

stimata d-na Vladescu, sunt un vechi admirator al artistei Daniela Vladescu, dar sunt total nemultumit de directoarea Daniela Vladescu. Pacat de efortul artistilor si a celorlalti factori care contribuie la realizarea spectacolelor, dar trebuie sa recunoasteti ca nu stiti ,, sa va vindeti marfa". Nu popularizati spectacolele ( inainte erau afise in toate cartierele orasului) , modul de vanzare a biletelor este absolut defectuos( intr-o zi m-am ,,invartit o ora prin fata teatrului pana am reusit sa dau de casiera sa iau bilet) si mai sunt si alte deficiente in aceasta activitate de marketing a caror remediere este sarcina d-stra. Aveti artisti minunati, o sala destul de buna, functionati intr-un oras cu multi locuitori iubitori de arta- nu va mai plangeti ci cautati metode de rentabilizare pentru ca greutati sunt peste tot. In alte orase de ce se poate?

Daniela Vladescu
7 februarie 2015
Mult prea multa nedumerire

Stimate domnule nedumerire(sau doamna nedumerire),este simplu sa arunci cu pietre ,fără a încerca sa afli adevarul:V-ați invartit după casiera teatrului pentru ca dansa este si peruchiera teatrului.NU AVEM BANI PENTRU BIROU DE P.R. si Marketing.Sa nu credeți ca ma PLÂNG.NU SUNT PLANGACIOASA ,sunt o luptatoare,dar ma lupt cu niște puteri mai mari decât mi-am inchipuit.Nimic nu se face pe lumea asta din Nimic.Noi am pus talentul si munca,ei au pus interesele personale si aroganta.Iarasi va spun ca nu ma scuz,dar poate mai sunt Persoane care ne cunosc,ne pretuiesc si ne-au inteles greutatile,dumneavoastră ne distrugeti imaginea pe care ne-am chinuit sa ne- o promovăm.Macar semnati-va ,e greu sa combati un anonim care te poate acuza de orice. Știți ca spațiile de afisaj sunt " concesionate" si nu avem acces decât la singurele pe care le găsiți prin oraș?Stiti ca un minut de publicitate televizata costa enorm ? Am avut singurul sprijin al mass mediei in jurnalistica locală si in posturile de radio si televiziune locală.Se vede ca vreți mai mult!! Va înțeleg , si eu as vrea.Si chiar daca sunt un manager PROST,am reușit sa susțin cultura constanteana 10 ani,cu ajutorul salariaților,cu eforturi si umilinte de neimaginat ,luptandu-ne cu amenintarea desfiintarii din 2004.Si ca sa vorbesc pe limba poporului meu,am facut din ce am găsit si am avut aici" bici si l- am facut sa pocneasca".Si daca avem de multe ori sala arhiplina la spectacole,am si eu un mic merit ALĂTURI DE UN COLECTIV EXCEPTIONAL ,DAR AMARNIC NEINDREPTATIT! Sper ca ați înțeles ca nu suntem plangaciosi,nici eu,nici NOI,luptam cu toate nedreptatile pe care NU VREȚI SA LE LUAȚI IN SEAMA..Avem si PRIETENI MINUNATI,muuuuulti spectatori care nu ne părăsesc ,care înțeleg problemele noastre,ne iubesc si ne sprijină.Daca sunteți atât de pornit pe mine si pe activitatea noastra,va rog sa nu va mai sacrificate timpul cu noi.Sunt sigura ca ALTCINEVA va ocupa locul dumneavoastră si va pleca acasa fericit după ce va vedea daruirea noastra.

Nedumerit
8 februarie 2015
Unde dai si unde crapa

Nu ați înțeles nimic din intervenția mea anterioară. Oare nu am folosit termeni civilizati? Va opiniile civilizate ale spectatorilor ? Va rog sa mă acuzați ca mi-am permis sa comentez civilizat interviul d- stra din ziar si rog redacție sa precizeze după interviurile d-stra ca accepta numai comentariile favorabile. Eu sunt pornit pe d- stra? Dacă nu m-ați fi intristat as fi ras ca de o gluma buna. Cât despre prezenta mea in sala teatrului constantean, teatru pe care îl frecventez de peste 50 ani, lăsați-o balta. Totuși nu regret ca am admirat-o, alături de familia si prietenii mei, pe ARTISTA DANIELA VLADESCU. P.S. Pentru conservarea unor amintiri frumoase nu voi mai comenta interventiile d-stra din ziar. Numele meu nu are nici o importantă fiind un simplu spectator . Va doresc , sincer , multă sănătate si succes!

olga
28 octombrie 2015
bani

Cea mai solicitata oferta de lucru online! Suntem in plina ascensiune si suntem cei mai cautati! Oferim celor interesati posibilitatea unei colaborari online, part-time, la domiciliu, cu castiguri asigurate prin contract de comision. Cerem: cunostinte minime de navigare pe internet, de lucru cu fisiere pdf si word, de folosire a emailului. Sunt necesare calculator si conexiune la internet. Asiguram instruire gratuita si pas cu pas. Numai persoanele foarte serioase sunt asteptate sa ceara detalii la adresa de email: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 28 Ianuarie 2015
Stire din Cultură-Educație : Seară lirică  la Teatrul  "Oleg Danovski"
Pagina a fost generata in 0.3863 secunde