Cu gândul la minister și buzunarele la CJC

Artiștii Teatrului "Oleg Danovski" și-au primit salariile doar pe jumătate

895
Artiștii Teatrului
Au trecut trei săptămâni de când reprezentanții Ministerului Culturii au declarat că transferul Teatrul Național de Operă și Balet "Oleg Danovski" (TNOB) se va realiza propriu-zis. De atunci, însă, moțiunile de cenzură i-au ținut ocupați pe aleși, prelungindu-se, astfel, starea de incertitudine a artiștilor constănțeni.
Pentru a afla când va fi aprobat proiectul de hotărâre a transferului TNOB la Minister, l-am contactat din nou pe consilierul ministrului Kelemen Hunor, Radu Enache. El ne-a declarat că proiectul va intra pe ordinea de zi a ședinței de guvern de astăzi. "Săptămâna trecută n-a putut intra din motive de moțiuni, dar acest lucru se va întâmpla mâine (astăzi - n.r.)". Consilierul precizează, însă: "Dar cât de sigur poate fi ceva în România?", întrebat, fiind, dacă includerea pe ordinea de zi se va realiza cu certitudine.
O altă problemă - constantă - cu care se confruntă angajații TNOB este neplata la timp a salariilor. Astfel, artiști ai teatrului ne-au semnalat că au primit doar jumătate din salariul pe luna septembrie. Așa cum au fost obișnuiți de Consiliul Județean, nu se știe când vor primi cealaltă jumătate. Despre aspectul financiar al problemei ne-a vorbit și consilierul Radu Enache, conform căruia, începând cu luna octombrie, salariile angajaților vor fi asigurate "teoretic" de Ministerul Culturii. "Salariul pe septembrie e problema Consiliului Județean. Dar de cele pe luna octombrie teoretic se va ocupa Ministerul. Cumva o să se rezolve".
În tot acest timp, directorul Teatrului "Oleg Danovski" are cu totul alte probleme. Una dintre ele este să dea în judecată ziarul "Cuget Liber" pentru interviul luat baritonului Marius Eftimie, publicat în luna mai a acestui an. Se pare că, pentru Daniela Vlădescu, libertatea presei încetează atunci când dorește ea. Cei care vor să recitească interviul cu Marius Eftimie pot accesa acest link: http://www.cugetliber.ro/1274821200/articol/62616/baritonul-marius-eftimie-de-la-oleg-danovski-ataca-public-managementul-din-cultu/. Îi dăm, astfel, posibilitatea directorului TNOB de a ne da în judecată încă o dată.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4842 secunde