Artă și Arheologie. Mari maeștri, alături de tineri studenți, într-un super-eveniment

432

Articole de la același autor

Cea de-a V-a ediție a Simpozionului Național de Pictură și Sculptură "Adamclisi - Art-Archaeology" s-a desfășurat, de curând, sub forma unei tabere de creație studențești, de vară. Apoi, la sfârșitul taberei, s-a organizat o expoziție inedită, în aer liber, în grădina unei ferme agricole care a găzduit invitații, la Adamclisi.

Aici, și-au expus lucrările tinerii studenți, pictorii Cosmin Susu, Alexandra Maciac, Adelina Măriuță și sculptorii Dumitru Ciumeica, Anca Ioana Zaharov, Bogdan Nica, Andrei Gabriel Ion. Lor li s-au alăturat prof. univ. dr. Daniela Țurcanu, pictor reprezentativ al Dobrogei, membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România, și maestrul Gheorghe Caruțiu, curatorul taberei.

Sursele de inspirație pentru lucrările de pictură și sculptură au fost istoricul și geografia locului, care au adus în atenția publicului clasicele peisaje dobrogene, scene pitorești, cu ciulini, măgăruși, biserica, vestigiile arheologice, fântâni, văi și dealuri aride, animale, păsări, curți țărănești și hambare.

Daniela Țurcanu, cea care a prezentat expoziția, în cadrul vernisajului, a apreciat că un mare ajutor și sursă de inspirație a fost peisajul schimbător, care s-a bucurat de o mare diversitate.

Aceasta a precizat că tinerii prezenți la simpozionul de anul acesta s-au impus prin seriozitate, dăruire, talent și prin dorința afirmată, de fiecare în parte, în cadrul vernisajului, de perfecționare spirituală prin artă, de apropiere prin meditație de trecutul simțit, retrăit, "de istoria locului care vorbește, de schimbare a ceva, undeva, cumva, în societatea contemporană, care suferă. Astfel, printr-o lucrare colectivă, care are un spirit nedestructibil și inseparabil, Adamclisi - Art-Archaeology va constitui pentru următorii ani un reper, un punct de plecare spre configurarea unei lumi pe care tinerii și-o doresc și pe care consideră că o merită trăită, aici în România. Astfel, Adamclisi este locul în care artiștii, pictorii și sculptorii sunt invitați să creeze opere de artă și să reflecteze asupra lumii, într-un peisaj poetic", a completat artista. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4495 secunde