Artă sacră, în viziunea personală a artistului Viorel Ungureanu

Vineri, 24 Aprilie 2020
139
O nouă expoziție online de artă sacră va avea loc astăzi, 24 Aprilie, ora 19.00, pe canalul Youtube al Facultății de Arte  din cadrul Universității "Ovidius" din Constanța- https://www.youtube.com/channel/UCAX7IC0rqu7lA1WYWFwZ7oA.


Viorel Ungureanu este un student talentat și mereu dornic să răspundă provocărilor artistice. Încă de când a devenit masterand al facultății, a participat la toate expozițiile organizate, dar și la proiectul "Locus", desfășurat în parteneriat cu Universitatea din Lisabona, precum și la expoziția organizată în cadrul Muzeului Național de Istorie și Arheologie Constanța, cu tematică religioasă, "Spațiul Sacru".


Fără a avea pretenția unor rezolvări plastice avangardiste, compozițiile sale, în principal cu temă religioasă, dovedesc calități care îl definesc atât în plan artistic, cât și personal. Lucrările sale demonstrează seriozitate și un simț al detaliului. Compozițiile sale, care au ca punct de plecare detaliul din icoană fac saltul necesar către o abordare mai introspectivă, către un drum în care elementele de limbaj plastic folosite dobândesc noi valențe expresive. 


Pagina a fost generata in 0.3593 secunde