În această vară

Arșinel și Stela Popescu scot Techirghiolul din amorțeală

798
Arșinel și Stela Popescu scot Techirghiolul din amorțeală - arsinel-1310500692.jpg

Techirghiolul este recunoscut, chiar și peste hotare, pentru nămolul terapeutic. Chiar dacă stațiunea nu a fost niciodată fieful distracției din această zonă, căci aici vin de regulă turiști nu tocmai la prima tinerețe, totuși, au început să se organizeze diverse evenimente care să scoată din amorțeală orașul, turiștii, localnicii.

Turiștii sunt așteptați, cu mic, cu mare, în perioada 22 - 24 iulie, la Festivalul de umor "Scena lui Tănase", ce va avea loc la Teatrul de Vară "Jean Constantin". Alexandru Arșinel și Stela Popescu sunt doar două dintre numele mari care vor urca pe scenă. Pe lângă teatru de revistă, turiștii și locuitorii din Techirghiol se vor putea bucura și de o expoziție de caricatură, un concurs de epigrame, o noapte a devoratorilor de comedie și multe alte surprize.
Urmează, la sfârșitul lunii august, în perioada 26 - 28, "Zilele Techirghiolului", două zile în care vor avea loc mai multe spectacole, așadar voia bună va fi la ea acasă.
Ambele evenimente au loc în cadrul proiectului "Să redescoperim Techirghiolul", ce își propune promovarea stațiunii Techirghiol ca destinație turistică pentru tineret, cultură și sănătate. Acesta se derulează pe parcursul a 22 de luni și are o valoare eligibilă de 753.395 lei.

Iată și ce spune legenda despre Techirghiol: potrivit acesteia, un bătrân olog și orb, pe nume Tekir, a ajuns odată, cu măgarul său, lângă malul lacului de aici. S-a chinuit ore în șir să iasă din nămol, pentru că măgarul încăpățânat nu vroia să se mai clintească. Mare a fost însă mirarea și bucuria bătrânului când, ieșind de acolo, și-a dat seama că ochii săi puteau distinge din nou lumina, iar picioarele sale începuseră să-l asculte.
Cât despre măgar, legenda spune că acesta parcă a întinerit pe loc. Odată ce s-a aflat despre această vindecare, puhoi de oameni a ajuns pe malul acestui lac, pentru a-și găsi tămăduirea. Se spune că nu puține au fost minunile petrecute aici: ologi care au încep din nou să meargă, oase înțepenite care și-au redobândit tinerețea, femei care și-au recăpătat fertili-tatea, bolnavi "de piept" ce și-au găsit vindecarea.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2069 secunde