Arhimandritul Ciprian Grădinaru, mesaj către credincioşi: Îndemnăm pe toţi să respectăm indicaţiile şi legislaţia

366
Arhimandritul Ciprian Grădinaru, mesaj către credincioşi: Îndemnăm pe toţi să respectăm indicaţiile şi legislaţia - 1-1604838563.jpg

Articole recomandate

Credincioșii ortodocşi şi greco-catolici sărbătoresc duminică Soborul Sf. Arhangheli Mihail şi Gavriil. Arhimandritul Ciprian Grădinaru, eclesiarh al Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului, îndeamnă la "solidaritate" în respectarea legislaţiei sanitare pentru a depăşi "impasul şi încercarea" cauzate de pandemie, potrivit Digi24.


"Îndemnăm pe toţi credincioşii, pe toţi oamenii, pe toţi românii din ţară şi de pretutindeni să fim solidari, să fim uniţi unii faţă de ceilalţi, să respectăm indicaţiile şi legislaţia indicată de autorităţi pentru că este spre binele nostru, spre a ne proteja pe noi, pentru a fi cât mai mult cu cei dragi ai noştri. Păstrând regulile şi indicaţiile autorităţilor, nu facem altceva decât să ne protejăm pe noi, să-i protejăm pe cei apropiaţi ai noştri, să uşurăm munca doctorilor din spitale, să nu fim povară pentru cei din mediul medical, de la spitale. Mai mult decât atât, sănătatea e un mare dar de la Dumnezeu, pe care trebuie să-l preţuim şi să-l păstrăm pentru că dacă ne-am născut sănătoşi, trebuie să fim sănătoşi. Indicaţiile şi sfatul şi binecuvântarea mea ca duhovnic sunt să fim solidari şi să depăşim impasul şi încercarea aceasta", a declarat Arhim. Ciprian Grădinaru pentru Agerpres.


Arhim. Ciprian Grădinaru a arătat că Soborul Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavriil, prăznuit de Biserica Ortodoxă pe 8 noiembrie, "este printre singurele sărbători pe care Biserica şi Creştinismul le dedică sfinţilor arhangheli, sfinţilor păzitori ai lumii şi ai vieţii noastre".


"În cultul ortodox, sfinţii îngeri, sfinţii arhangheli se bucură de un deosebit respect, pentru că fiecare credincios, când se botează în numele Sfintei Treimi, primeşte de la Botez un înger păzitor care îl însoţeşte pe tot parcursul vieţii pământeşti şi nu doar atât, ci, după învăţătura creştină, îl însoţeşte şi în cele 40 de zile pe care le parcurge sufletul până la judecata particulară. Identitatea şi prezenţa îngerilor păzitori în viaţa Bisericii şi în viaţa creştinilor sunt mult cultivate de creştini. De aceea, în cultul ortodox sunt rugăciuni închinate îngerului păzitor la rugăciunile de seară, la cele de călătorie şi de binecuvântare", a spus Arhim. Grădinaru.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7275 secunde