Arheologi din țară și din străinătate își dau întâlnire la Constanța

146
Arheologi din țară și din străinătate își dau întâlnire la Constanța - arheologii6-1443977066.jpg

Articole de la același autor

Ediția din acest an a sesiunii științifice anuale Pontica 2015 - "Un secol de arheologie la Tomis. Instituții și personalități" își va deschide, mâine, porțile. 


Peste 100 de arheologi și istorici din România, Republica Moldova, Marea Britanie, Polonia, Bulgaria și Italia vor participa, timp de două zile, la lucrările celei de-a 48-a ediții a sesiunii științifice. 


La ora 11, în Aula "Adrian Rădulescu" a Muzeului de Istorie Națională și Arheologie din Constanța, va avea loc deschiderea oficială a lucrărilor. 


"Primele semne ale creștinismului. Apariția lor în istorie", "Jocuri și jucători în Barbaricum", "Zikidiba - de la Sucidava dobrogeană la Sucidava olteană" și "Capidava - primul șantier major de conservare-restaurare și punere în valoare a unui monument antic dobrogean după 1990, finanțat prin Programul Operațional Regional 2007-2013/ Axa prioritară 5/ Domeniul major de intervenție 5.1" sunt temele care se vor aborda în deschiderea lucrărilor. 


La manifestarea științifică de anul acesta, și-au anunțat participarea peste 60 de specialiști din țară și străinătate și alte 40 din instituții de învățământ și cultură constănțene. 


Tot mâine, de la ora 13, în sala "Ovidiana", organizatorii vor vernisa și o expoziție tematică temporară "Memento arheologic dobrogean", cu artefacte din expozițiile permanente și din depozitele muzeului.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0362 secunde