Șapte universități din România, selectate în rețeaua Universităților Europene. Niciuna nu e de la Constanța

380
Șapte universități din România, selectate în rețeaua Universităților Europene. Niciuna nu e de la Constanța - 1-1594299047.jpg

Articole de la același autor

Comisia Europeană a anunțat, astăzi, rezultatele selecției în urma celui de-al doilea apel vizând Universitățile Europene. Din România, au fost selectate șapte universități, care se alătură celor trei instituții de învățământ superior alese în urma primului apel. Din păcate, niciuna dintre instituțiile de învățământ recent selectate nu este din județul Constanța.


Cele șapte universități sunt: Universitatea Politehnică din Timișoara, Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iași, Universitatea Politehnică din București, Universitatea din Petroșani, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Universitatea de Medicină și Farmacie "Iuliu Hațeganu" din Cluj Napoca și Universitatea de Vest din Timișoara.


Celelalte trei instituții selectate anterior sunt Școala Națională de Studii Politice și Administrative, Universitatea din București și Universitatea Tehnică de Construcții din București.


Universitățile Europene sunt alianțe transnaționale ale unor instituții de învățământ superior din întreaga Uniune Europeană care se aliază în beneficiul studenților, al profesorilor și al societății în ansamblul ei.


Comisia Europeană a anunțat cele 24 de noi universități europene care vor adera la primele 17 alianțe ale instituțiilor de învățământ superior selectate încă din 2019, din România fiind selectate șapte universități. Beneficiind de sprijin financiar din partea programelor Erasmus+ și Orizont 2020, ele sporesc calitatea, incluziunea, digitalizarea și atractivitatea învățământului superior european.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.7961 secunde