Aproape jumătate din elevii și studenții de pe mapamond, nevoiți să rămână acasă

188
Aproape jumătate din elevii și studenții de pe mapamond, nevoiți să rămână acasă - lenagranefeltgirlswithacomputer9-1584548524.jpg

Articole recomandate

Peste 850 milioane de tineri în lume, adică aproape jumătate din elevii și studenții de pe mapamond, trebuie să rămână acasă, fără să frecventeze instituțiile de învățământ, conform unui bilanț întocmit marți, anunțat miercuri de UNESCO, potrivit agerpres.ro.


Odată cu închiderea totală a școlilor și universităților în 102 țări și parțială în alte 11 din cauza pandemiei de COVID-19, numărul elevilor și studenților privați de școală a devenit mai mult decât dublu în ultimele patru zile și ar urma să crească în continuare, a precizat organizația Națiunilor Unite responsabilă de educație, știință și cultură, cu sediul la Paris.


"Amploarea și viteza cu care se închid școli și universități reprezintă o provocare fără precedent" pentru sectorul educației, a adăugat UNESCO, subliniind că, peste tot în lume, autoritățile responsabile cu educația încearcă să suplinească închiderea instituțiilor de învățământ prin soluții de învățare la distanță, fie că este vorba de soluții necesitând mijloace tehnologice perfecționate (lecții în direct prin video), fie mai puțin elaborate (programe educative la televiziune sau la radio).


"Situația actuală impune țărilor imense provocări pentru a fi în măsură să ofere o învățare continuă pentru toți în mod echitabil. Ne consolidăm acțiunea la nivel mondial, creând o Coaliție pentru a asigura un răspuns rapid și coordonat. În afară de urgență, acest efort este o ocazie de a regândi educația, de a dezvolta învățământul la distanță și de a face sistemele educative mai flexibile, mai deschise și mai inovatoare", a declarat directoarea generală a UNESCO, Audrey Azoulay.


De îndată ce școlile au început să se închidă pe toată planeta, UNESCO și-a afirmat sprijinul pentru aplicarea unor programe de învățământ la distanță pe scară largă, recomandând aplicații și platforme educaționale gratuite. Organizația a instituit un grup de lucru însărcinat să consilieze și să ajute guvernele să găsească soluții alternative.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2692 secunde