Apariții editoriale

211

Articole recomandate

r "Bărbat adormit în fotoliu", Alex. Ștefănescu, editura Curtea Veche
"După apariția monumentalei (la propriu) "Istorii a literaturii române contemporane. 1941–2000", Alex. Ștefănescu este omul zilei în critica literară românească. Admirat sau pizmuit de confrați, invitat și celebrat cu fast în orașele de provincie, intervievat de superbe ziariste, Alex. Ștefănescu se află mereu în centrul atenției, prezența sa într-un loc este imposibil să treacă neobservată. Chiar și cei care își propun să îl ignore ajung până la urmă să își piardă cumpătul, încep să-l vâneze cu invectivele lor, sporindu-i, indirect, vizibilitatea, notorietatea și popularitatea. Alex. Ștefănescu este, în lumea literaturii, genul de personaj care nu lasă pe nimeni indiferent". (Tudorel Urian)

r "Și atunci ne-au terminat", Joshua Ferris, editura Humanitas
Anul 2001. Explozia internetului face ravagii în companiile america-ne. Concedierile lovesc o nenumită agenție de publicitate din Chicago, ai cărei angajați trăiesc sub un asediu psihic cu atât mai stresant, cu cât numărul lor se diminuează pe zi ce trece. Romanul este scris la persoana întâi plural, iar vocea - uneori ironică sau sarcastică, alteori plină de compasiune – a unui "noi" care are imediat priză la cititori captează dinamica unei culturi standardizate: cea a cubiculelor corporatiste, cu bârfa atotstăpânitoare, farsele pe internet și tot mai desele pauze de cafea. Cu un umor debordant, Joshua Ferris spune o poveste adevărată despre supravie-țuire, în care se regăsesc tot mai mulți cititori.
În 2007, "Și atunci ne-au terminat", romanul de debut al tânărului scriitor american Joshua Ferris, a țâșnit ca un fulger: i s-a acordat PEN/Heming-way Award, a ocupat primele locuri în topurile de vânzări din SUA și a fost tradus în douăzeci și cinci de limbi.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5848 secunde