Anunț important pentru profesori și învățători. În vizor - catedre și salarii

1552
Anunț important pentru profesori și învățători. În vizor - catedre și salarii - profesori-1540538508.jpg

Articole de la același autor

Ministrul interimar al Educației, Rovana Plumb, a semnat un ordin care aduce îmbunătățiri în privința încadrării personalului în regim de plata cu ora, informează Biroul de Comunicare al MEN.

Astfel, învățătorii/institutorii/profesorii pentru învățământul primar de la clasele cu predare în limbile minorităților naționale vor putea fi salarizați în regim de plata cu ora pentru cursurile care depășesc numărul de ore prevăzute în planurile de învățământ de la clasele cu predare în limba română.

În plus, a fost eliminată obligația ca învățătorii/institutorii/profesorii pentru învățământul primar de la clasele cu predare în limbile minorităților naționale să desfășoare activități didactice la clasă în același timp (în pereche) cu profesorii de specialitate care predau la clasele respective educația fizică, limbile moderne și religia. Astfel, ei pot beneficia de acest timp pentru a-și completa pregătirea metodico-științifică.

De asemenea, a fost stabilită ordinea în care se ocupă posturile didactice de predare/catedrele vacante și rezervate în regim de plata cu ora. Pentru anul școlar 2018-2019, rămân în vigoare prevederile Metodologiei-cadru privind mobilitatea personalului didactic, aprobată prin ordinul de ministru nr. 5485/13.11.2017, unde încadrarea în regim de plata cu ora este reglementată prin articolele 94-96. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3336 secunde