Anunț important pentru elevi. Ministrul Educației anunță schimbări la BACALAUREAT

214
Anunț important pentru elevi. Ministrul Educației anunță schimbări la BACALAUREAT - elevi-1494511274.jpg

Articole recomandate

Ministrul Educației, Pavel Năstase, consideră inoportună reformarea metodologiei de acces în învățământul liceal prin reintroducerea examenelor de admitere, însă spune că ar putea fi modificat examenul de bacalaureat, care să devină diferențiat, în funcție de specializarea în care a fost pregătit elevul.



"Așa cum este organizată evaluarea (națională - n.r.) în momentul de față, corespunde și se racordează foarte bine cu sistemul românesc de învățământ. Noi avem obligativitatea învățământului până în clasa a X-a, iar dacă introduci un examen de admitere... nu este necesar. Evaluarea națională este un examen care ne permite să repartizăm elevii în ciclul următor", a spus Pavel Năstase.

Ministrul a fost întrebat și dacă are în vedere introducerea bacalaureatului diferențiat, în funcție de specializările urmate de elevi în liceu, afirmând că ia în calcul această posibilitate.

"Mă gândesc la orice măsură, inclusiv la această măsură, care să aducă sistemul de învățământ românesc într-o stare de normalitate. Să avem flexibilitatea necesară și cu această descentralizare, copiii să vină cu plăcere la școală, să avem manuale care evident să aibă la bază programe școlare corespunzătoare, nu foarte stufoase, care să plece de la competențe, și nu de la anumite disipline sau conținuturi pe care le cunosc unii sau ații care lucrează în Învățământ", a spus Năstase, citat de romaniatv.net



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.0468 secunde