€ 4.7345
£ 5.2361
$ 4.2201

Mai multe ştiri online:

Anunț important de la Ministerul Educației. Ce se întâmplă din luna ianuarie

Ştire online publicată Luni, 07 Decembrie 2015. Autor: Cuget Liber Online.
În luna ianuarie va fi gata noul mecanism de analiză a tezelor de doctorat. Cel puțin, asta susține ministrul Educației, Adrian Curaj. Acesta a declarat în exclusivitate pentru Realitatea TV că a decis să revoce Consiliul de Etică din cauza lipsei de încredere a acestei comisii.

"Comisia Națională de Etică" nu o să mai verifice de acum înainte acuzațiile de plagiat. După ce a fost revocată, pentru că au apărut probleme de credibilitate, acum ministrul Educației, Adrian Curaj, vrea să îi ofere un alt rol.

"Revocarea înseamnă că așa cum a fost consiliul nu mai funcționează. Dar revocarea înseamnă mult mai mult. Membrii vor fi schimbați și doi, atribuțiile Consiliului Național de Etică vor fi schimbate. Nu se va mai uita la tezele de doctorat sau la alte documente de tipul acesta și va dezvolta capacitatea de sistem, în ceea ce privește etica", a declarat Adrian Curaj.

Ministrul Educației nu a vrut să spună, încă, cine o să verifice pe viitor lucrările științifice, dar promite că noul mecanism va fi funcțional începând cu sfârșitul lunii ianuarie. În plus, va exista o platformă a tezelor de doctorat, dar și un soft antiplagiat.

"Sigur, sigur, vom porni de la cele mai mici modificări, cele prin ordin de ministru, vom continua cu hotărâri de Guvern și doar acolo unde va fi cazul strict vom avea ordonanțe de urgență sau alte abordări pentru a modifica actul normativ. Sunt convins că vom avea cadru funcțional până la sfârșitul lui ianurie", a adăugat Curaj, citat de realitatea.net

Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7646 secunde