Anunț important de la Ministerul Educației. Ce se întâmplă din luna ianuarie

963
1
Anunț important de la Ministerul Educației. Ce se întâmplă din luna ianuarie - 7355772mediafaxfotosilviailie-1449474394.jpg

Articole recomandate

În luna ianuarie va fi gata noul mecanism de analiză a tezelor de doctorat. Cel puțin, asta susține ministrul Educației, Adrian Curaj. Acesta a declarat în exclusivitate pentru Realitatea TV că a decis să revoce Consiliul de Etică din cauza lipsei de încredere a acestei comisii.

"Comisia Națională de Etică" nu o să mai verifice de acum înainte acuzațiile de plagiat. După ce a fost revocată, pentru că au apărut probleme de credibilitate, acum ministrul Educației, Adrian Curaj, vrea să îi ofere un alt rol.

"Revocarea înseamnă că așa cum a fost consiliul nu mai funcționează. Dar revocarea înseamnă mult mai mult. Membrii vor fi schimbați și doi, atribuțiile Consiliului Național de Etică vor fi schimbate. Nu se va mai uita la tezele de doctorat sau la alte documente de tipul acesta și va dezvolta capacitatea de sistem, în ceea ce privește etica", a declarat Adrian Curaj.

Ministrul Educației nu a vrut să spună, încă, cine o să verifice pe viitor lucrările științifice, dar promite că noul mecanism va fi funcțional începând cu sfârșitul lunii ianuarie. În plus, va exista o platformă a tezelor de doctorat, dar și un soft antiplagiat.

"Sigur, sigur, vom porni de la cele mai mici modificări, cele prin ordin de ministru, vom continua cu hotărâri de Guvern și doar acolo unde va fi cazul strict vom avea ordonanțe de urgență sau alte abordări pentru a modifica actul normativ. Sunt convins că vom avea cadru funcțional până la sfârșitul lui ianurie", a adăugat Curaj, citat de realitatea.net

Comentează știrea

Alexandru Sebastian
31 decembrie 2015
Liceul Pedagogic "Vasile Lupu" Iași

Pentru a da concretețe sloganului politicienilor că "școala este prioritate națională" și pentru că elevii liceelor pedagogice rămân în marea lor majoritate în sistemul de învățământ constituind baza lui an de an vrem ca liceele pedagogice dar în primul rând Liceul Pedagogic "Vasile Lupu" din Iași să fie reparat din ruinele actuale iar proiectele europene la care subscriu elevii și profesorii liceelor edagogice să aibă tratament (2-3-5 puncte) de "prioritate națională" altfel sintagma de sus rămâne vorbă goală.

Articole pe aceeași temă

Marţi, 06 Octombrie 2015
Stire din Cultură-Educație : Ministerul Educației, anunț important
Miercuri, 30 Septembrie 2015
Stire din Cultură-Educație : ISJ Constanța  a scăpat  de o mare "povară"
Pagina a fost generata in 0.4815 secunde