Anul şcolar, mai lung cu o săptămână. Clasele terminale, cursuri online în luna aprilie

346
Anul şcolar, mai lung cu o săptămână. Clasele terminale, cursuri online în luna aprilie - fondanulscolar-1616694951.jpg

Articole de la același autor

Ministrul Educaţiei a revenit asupra propunerilor şi a decis ca data Evaluării Naţionale să nu mai fie modificată şi ca elevii din clasele terminale să nu aibă vacanţă prelungită, de Paște. Totuşi, restul claselor vor sta acasă o lună de zile, între 2 aprilie şi 4 mai, şi vor încheia anul şcolar cu o săptămână mai târziu, pe 25 iunie, în loc de 18 iunie.

Deciziile au fost luate în cadrul şedinţei Comisiei de Dialog Social, de joi, 25 martie, la care au participat reprezentanți ai sindicatelor din învăţământ şi ai asociațiilor patronale, iar, în calitate de invitați, reprezentanți ai elevilor, studenților și părinților.

Astfel, examenele naționale se vor desfășura la datele stabilite, conform calendarelor deja aprobate și cunoscute, Evaluarea Naţională între 22 şi 25 iunie, şi Bacalaureatul între 28 iunie şi 1 iulie. Probele de competențe de la Bac vor fi echivalate conform unei proceduri elaborate de către Ministerul Educației.

„Cu excepția claselor terminale, pentru care structura anului școlar nu va suferi niciun fel de modificare, vacanța de primăvară va începe în data de 2 aprilie și se va încheia în data de 4 mai. Pentru clasele terminale structura anului școlar nu va suferi niciun fel de modificare, vacanțele de primăvară rămânând la datele planificate și cunoscute, 2 aprilie - 11 mai pentru Sărbătorile Pascale Catolice și 30 aprilie - 9 mai pentru Sărbătorile Pascale Ortodoxe. În intervalul 12 aprilie - 29 aprilie, clasele terminale vor participa online la toate activitățile didactice”, a precizat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

Conform noilor decizii, semestrul al II-lea va fi mai lung, faţă de calendarul anunţat la începutul anului şcolar, pentru grupele din învățământul preșcolar, clasa pregătitoare, clasele I - a VII-a și clasele a IX-a, a X-a și a XI-a, acestea urmând a finaliza semestrul în data de 25 iunie, în loc de 18 iunie. Evaluările pentru clasele a II-a, a IV-a și a VI-a, precum și pretestările PISA rămân programate, în continuare, cu prezență fizică în toate școlile care funcționează în localități necarantinate. Evaluarea națională a elevilor din clasa a II-a se reprogramează din perioada 20 - 23 aprilie în intervalul 25 - 28 mai.

„Pentru a reduce inechitatea determinată de condițiile speciale, în școlile aflate în localități carantinate, simulările pentru clasele terminale și evaluările pentru clasele a II-a, a IV-a și a VI-a vor putea fi organizate după ieșirea din carantină. De asemenea, programul național de acțiuni remediale se va derula pe întreaga durată de organizare a acțiunilor didactice, în toate școlile aflate în localități în care rata de infectare este mai mică de 6 cazuri la mia de locuitori. Subliniez importanța consultărilor cu partenerii de dialog social în contextul epidemiologic actual și apreciez implicarea responsabilă în fundamentarea deciziilor luate de autorități în interesul primordial al elevilor. Îndemn, în permanență, la prudență și la respectarea tuturor regulilor, mai ales acum, având în vedere agravarea situației epidemiologice!”, a transmis ministrul Educaţiei.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4108 secunde