Realizat în condiții grafice de excepție, la Editura "Dobrogea"

Anuarul "DobroArt" se pregătește de lansare

174
Anuarul

Articole de la același autor

Primul număr al Anuarului Muzeului de Artă Tulcea, "DobroArt", va fi lansat, săptămâna aceasta, în condiții grafice de excepție, la Editura "Dobrogea". 


Potrivit redactorului șef al publicației, Paul Tocanie, șeful muzeului, lucrarea valorifică rezultatele de anul trecut, din cadrul Simpozionului Național "Patrimoniul și educația în muzeele de artă din România". 


"După acest eveniment, lucrările participanților au fost publicate în «DobroArt»", a precizat acesta. 


Precizăm că Asociația de Dezvoltare Regională "Aegyssus" Tulcea, în parteneriat cu Institutul de Cercetări Eco-Muzeale "Gavrilă Simion", a organizat, anul trecut, prima ediție a Sesiunii Naționale de Comunicări "Patrimoniul și educația în muzeele de artă din România". Lucrările sesiunii au avut în vedere următoarele teme generale: "Conservare și restaurare în muzeele de artă" și "Educație și marketing muzeal". 


Anuarul este deschis cu un articol al Sultanei Ruxandra Polizu Guță, care vorbește despre restaurarea a 11 tablouri din colecțiile Muzeului de Artă Tulcea, în anul 2016, în cadrul Proiectului "Adoptă o pictură!", ediția I. 


Autoarea începe cu o scurtă descriere a proiectului național de restaurare, nemaiîntâlnit în țara noastră, până acum doi ani, "Adoptă o pictură!", care și-a propus să redea viața unor lucrări de patrimoniu din colecțiile Muzeului de Artă Tulcea, aflate în suferință, prin contribuția la restaurarea profesionistă a acestora. 


Acest prim număr se încheie cu abordarea temei "Conservarea colecției de filme (pelicule) fotografice a Institutului de Cercetări Eco-Muzeale «Gavrilă Simion»", de către Gabriel Dincu. 


Acesta face referire în lucrarea sa la importanța ocrotirii bunurilor culturale, care, în opinia sa, este o problemă ce preocupă o sferă tot mai largă de specialiști, instituții, ceea ce reprezintă înțelegerea valorii și semnificației pe care aceste bunuri le prezintă. 


"Măsurile de conservare care ne sunt la îndemână pot să asigure patrimoniului o protecție convenabilă, dacă și numai dacă se aplică în totalitatea tuturor obiectivelor și în mod permanent", a precizat Gabriel Dincu. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 19 Noiembrie 2014
Stire din Cultură-Educație : Un nou titlu apărut la Editura "Dobrogea"
Sâmbătă, 29 Iunie 2013
Stire din Cultură-Educație : Lecturi de week-end
Pagina a fost generata in 3.9343 secunde