Aniversare la Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale

339
Aniversare la Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale - aniversare-1633713360.jpg

Articole de la același autor

Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale „Amiral Ion Murgescu” a aniversat, vineri, 8 octombrie, 124 de ani de la înființarea prin Înaltul Decret regal nr. 3110, a învățământului tehnic militar de marină.

Momentul a fost marcat printr-o ceremonie restrânsă, în care au fost evocate istoricul și tradiția instituției de învățământ militar postliceal a Forțelor Navale Române. De asemenea, comandantul școlii, comandor Nicu Chirea, a transmis întregului personal militar și civil, precum și elevilor un mesaj de apreciere și de încurajare pentru continuarea profesionalismului, chiar și în vremuri potrivnice. Activitățile dedicate Zilei Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale s-au încheiat cu o vizită a elevilor militari de anul I la Centrul de Pregătire Marinărească și Sporturi Nautice de la Palazu Mare, secție aflată în subordinea Academiei Navale „Mircea cel Bătrân. Acolo, viitorii maiștri militari de marină au aflat despre specificul complexului și facilitățile pe care aceste le asigură pentru buna pregătire a viitorilor ofițeri și maiștri militari ai Forțelor Navale Române și, desigur, a celorlalți beneficiari din sistemul național de apărare și ordine publică. De-a lungul istoriei sale de 124 de ani, Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale a pregătit peste 9.000 de specialiști capabili să asigure succesul misiunilor de antrenament și de luptă atât pe mare, cât și pe fluviu.

„La ceas aniversar, conducerea Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale își reiterează angajamentul de a duce mai departe cu cinste tradiția moștenită și de a continua misiunea încredințată în concordanță cu standardele impuse de vremuri”, transmite comandantul instituţiei. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4022 secunde