Angela Gheorghiu va primi titlul de artist al păcii UNESCO, în iunie, la The Tuscan Sun Festival

Vineri, 04 Mai 2012
481
Angela Gheorghiu va primi titlul de artist al păcii UNESCO la The Tuscan Sun Festival, care se desfășoară în perioada 11 - 18 iunie, în orașul italian Florența, informează managementul sopranei, potrivit Mediafax.Soprana va cânta la festival pe 12 iunie, alături de tenorul Saimir Pirgu și Orchestra del Maggio Musicale Fiorentino. Dirijor va fi Eugene Kohn.

Angela Gheorghiu primește titlul de artist al păcii UNESCO în "semn de recunoștință față de modul în care promovează respectul față de diversitate și înțelegerea, prin muzică".

Artiștii păcii UNESCO sunt personalități de renume internațional care își folosesc influența, prestigiul și carisma pentru a promova mesajele și programele UNESCO. Printre artiștii păcii UNESCO se numără Shirley Bassey și Celine Dion.

Angela Gheorghiu este invitată specială a festivalului The Tuscan Sun, alături de artiști precum John Malkovich și Nigel Kennedy.

Angela Gheorghiu, născută pe 7 septembrie 1965, la Adjud, este un "superstar" al operei internaționale, fiind, totodată, unul dintre cel mai bine vânduți artiști români de muzică clasică. Lansarea sa în străinătate a avut loc în 1992, la Covent Garden, cu "Boema" de Puccini. În același an, a debutat pe scenele renumitelor Metropolitan Opera din New York și Opera de Stat din Viena.

De atunci, soprana a cântat pe cele mai mari scene ale lumii.

În 2010, Angela Gheorghiu a primit titlul de artista anului la cea de-a 11-a ediție a Classical Brit Awards, la Londra, trofeu pe care l-a câștigat și în 2001.

Totodată, în 2010, soprana a fost decorată cu Ordinul "Steaua României" în grad de Comandor.


Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.246 secunde