Angela Gheorghiu a cântat pentru Medvedev, la redeschiderea Teatrului Balșoi

618
Angela Gheorghiu a cântat pentru Medvedev, la redeschiderea Teatrului Balșoi - angelagheorghiu27845900-1319907308.jpg

Articole recomandate

Soprana română Angela Gheorghiu a cântat vineri seară, în calitate de invitată de onoare a președintelui rus Dmitri Medvedev, la gala care a marcat redeschiderea oficială a Teatrului Balșoi din Moscova, după un proiect impresionant de restaurare și modernizare început în 2005.

Cel mai renumit teatru rus, Balșoi, și-a ridicat din nou cortina vineri seară, cu ocazia unei gale speciale, difuzată în direct în 36 de țări și în fața unui număr impresionant de invitați de marcă, pentru a celebra încheierea celor șase ani de lucrări de renovare, care au redat acestei instituții strălucirea ei imperială de odinioară, potrivit Mediafax.

În România, gala a fost transmisă în exclusivitate la București la Opera Națională, dar și la Sibiu (Centrul Cultural Habitus din Piața Mică) și Timișoara (Aula Bibliotecii Centrale Universitare "Eugen Todoran").

Pentru spectatorii români, gala a însemnat și reîntâlnirea cu celebra soprană Angela Gheorghiu, invitată de onoare a evenimentului de la Moscova. După invitația specială de la Washington, din 6 decembrie 2009, când a intepretat cu enorm succes două arii la gala Kennedy Honors, în prezența președintelui Barack Obama, dar și a numeroase vedete hollywoodiene, soprana română a avut parte de o nouă întâlnire la cel mai înalt nivel, la Teatrul Balșoi din Moscova.venimentul și-a propus să reconstituie istoria impresionantă a instituției înființate în 1776 - care funcționează în actuala clădire din 1824 -, programul serii reunind astfel un montaj cu imagini ce prezintă reconstrucția clădirii, o paradă a decorurilor realizate de mari scenografi ai teatrului, fragmente cunoscute din spectacole de operă sau de balet. Gala s-a încheiat cu o paradă care a prezentat întreaga distribuție a teatrului.

Președintele rus, Dmitri Medvedev, s-a exprimat înainte de ridicarea cortindei, aducând un omagiu "uneia dintre cele mai importante imagini de marcă ale Rusiei", într-o scurtă alocuțiune pe care a susținut-o de pe scena teatrului moscovit.

Gala a fost deschisă de cântecele corului Teatrului Balșoi, ai cărui membri au purtat costume speciale - salopete albastre și căști de șantier albe și portocalii -, ce au fost urmate de un spectacol de balet susținut de balerinele teatrului.

Soprana română Angela Gheorghiu și soprana franceză Natalie Dessay au cântat apoi pentru președintele Medvedev și invitații acestuia, printre care s-au aflat Mihail Gorbaciov, Vladimir Putin, dar și actrița italiană Monica Bellucci, care au putut să admire apoi evoluțiile unor stele ale baletului rus, precum Svetlana Zakharova, Natalia Osipova și Ivan Vasiliev.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2712 secunde