Anchetă ISJ la Colegiul "Mircea": "Nu putem controla 110.000 elevi"

817
2
Anchetă ISJ  la Colegiul

Articole de la același autor

Ieri, în cadrul unei întâlniri cu mass-media constănțeană, inspectorul general Răducu Popescu a răspuns întrebărilor legate de incidentul de la Colegiul "Mircea cel Bătrân". Reamintim că doi tineri de clasa a XI-a au fumat o țigară etnobotanică, iar unuia dintre ei i s-a făcut rău, motiv pentru care la fața locului a ajuns și o ambulanță SMURD.

"Nu facem diferență între unitățile școlare. Ne interesează în primul rând să prevenim și să evităm aceste situații. Avem o colaborare foarte bună cu instituțiile statului, dar nu putem controla 110.000 de elevi în fiecare zi. În ceea ce mă privește pe mine, ca cetățean, a fost o situație previzibilă. Există și o responsabilitate la nivelul managementului unității școlare. Categoric directorul, domnul Nicoară, și directorul adjunct, domnul Moraru, au o responsabilitate în acest eveniment nedorit. Am anunțat că vom începe verificările atât cât legea și atribuțiile ne permit. Suntem la granița dintre activitatea Inspectoratului, zona educațională, și zona infracțională. Pentru a putea evita aceste situații cred că soluția este în același triunghi în care directorul unității școlare trebuie să aibă o deschidere și o preocupare în a accepta în primul rând că există un astfel de risc în rândul elevilor pe care îi are în școala pe care o administrează", a mai afirmat "generalul".

Și pentru că inspectorul general a afirmat că unii directori constănțeni nu sunt conștienți de turnura evenimentelor din fiecare zi, ne propunem în ediția de mâine un articol pe tema modului cum ar putea fi evitate asemenea grave incidente. 

Comentează știrea

Halmyris
7 mai 2015
Demisia !

Pleacă acasă , dacă nu ești în stare să gestionezi problemele învățământului constănțean,imcompetentule Răducu Popescu ! Ai fost numit politic , este cazul să pleci pentru că ai părăsit echipa care te-a impus în fruntea ISJ Constanța. Și vezi că directorul de la Colegiul Național Mircea cel Bătrân , este mai mult plecat in străinătate decât la școală .Întreabă-l câte ieșiri în străinătate în ultimii 3 ani.

parintii colegiului
7 mai 2015
demisie

Cerem ca d-l director Nicoara sa aiba bunul simt si sa demisioneze,prin acest gest sa mai spele rusinea liceului. Da sunt copii cu performante acolo dar nu datorita liceului ci parintilor care au bani sai mediteze la greu. Cum va explicati ca dino clasa de 30 de elevi intrati cu media aproape de 10 toti la olimpiade obtin rezultate vreo5,6 nu e cam mic procentul ar cam trebui sa fie toti castigatori la olimpiade daca ar fi meritul profesorului de la clasa.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6699 secunde