"Amulete, simboluri în credința populară turcească", atelier pentru elevi

1302

Articole recomandate

Uniunea Democrată Turcă din România organizează mâine, de la ora 14, la sediul central, din str. Crișanei nr. 44, un atelier de creație cu tema: "Amulete, simboluri în credința populară turcească".

La atelierul de creație vor participa 50 de elevi care studiază limba turcă maternă, la nivel primar, gimnazial și liceal în instituțiile de învățământ constănțene. Elevii vor lucra sub îndrumarea președintelui comisiei de cultură, Serin Turkoglu, și a artistului plastic Gulcen Baykara, din Republica Turcia.

Inițiatoarea proiectului, prof. Melek Osman, vicepreședintele comisiei de cultură a declarat: "În credința populară turcească talismanele sunt aducătoare de noroc și îl protejează pe purtător. Talismanele ( "mýska") sunt purtate de bărbații turci, au formă triunghiulară, sunt confecționate din piele și în interior au scris pe o bucată de hârtie un verset din Coran. Este de datoria noastră să îi învățăm pe elevii cu înclinații artistice cum se realizează aceste talismane și ce semnificație au în credința populară turcească".

Atelierul de creație este organizat de comisia de cultură a UDTR și face parte din seria de proiecte culturale destinate reînvierii tradițiilor turcilor dobrogeni.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 26 Octombrie 2016
Stire din Cultură-Educație : Un alt fel de festival de artă
Pagina a fost generata in 0.3516 secunde