Ambasadorul Japoniei a conferențiat la Universitatea "Andrei Șaguna"

193

Articole recomandate

În cadrul seriei întâlnirilor organizate de Universitatea "Andrei Șaguna" cu diplomați străini de rang înalt, instituția a primit vizita ambasadorului Japoniei, Kisaburo Ishii. Amba-sadorul s-a aflat într-o vizită oficială în județul Constanța, cu intenția declarată de a identifica modalități de dezvoltare a relațiilor bilaterale între Japonia și România prin acorduri inter-instituționale, inclusiv în dome-niul învățământului. 


Cu acest scop, Kisaburo Ishii a ales Universitatea "Andrei Șaguna" atât pentru a o cunoaște mai îndeaproape, cât și pentru a susține conferința cu tema "Outlook of Japan, Politics, Economy and Culture". 


La începutul vizitei, delegația condusă de Amba-sadorul Japoniei a asistat la o scurtă demonstrație de aikido și a fost încântată de micuța artistă Iarina Pleșcaru, care a recitat o poezie haiku în limba niponă și a interpretat la vioară un cântec japonez. 


În expozeul său, ambasadorul a subliniat impor-tanța relațiilor economice dintre Japonia și România, menționând prezența a nu mai puțin de 400 de firme de origine niponă pe întreg teritoriul României. Stu-denții au fost încurajați să se pregătească temeinic, urmând exemplul Japoniei, care, deși nu deține resurse naturale bogate, a reușit să se dezvolte într-un ritm exemplar, datorită calității factorului uman. Pe lângă aceste aspecte, prezentarea turismului, gastronomiei și elementelor moderne ale Japoniei au stârnit un viu interes întregii audiențe.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6672 secunde