Ambasadorul Franței premiază învățământul constănțean

223
Ambasadorul Franței premiază învățământul constănțean - ambasadorulfrantei-1475858963.jpg

Articole recomandate

Sâmbătă, la ora 17, la sediul Alianței Franceze Constanța, va avea loc înmânarea distincției Palmes Académiques prof. Ileana Meheleanu, președinte al Alianței Franceze și Marinela Mitrenga, director de cursuri în cadrul aceleiași instituții. 


Evenimentul va avea loc în prezența Excelenței Sale, François Saint-Paul, Ambasador al Franței la București, a unei delegații de oficialități din cadrul Ambasadei și a unui numeros public francofon.


Ordinul Palmes Académiques este o distincție franceză instituită pe 4 octombrie 1955 de președinția Republicii Franceze, reluând o tradiție creată de Napoléon Bonaparte pentru a-i onora pe membrii eminenți ai corpului universitar din Franța. Astăzi, această decorație recompensează persoane din învățământ care au adus servicii eminente educației, iar pe plan extern, celor care contribuie activ la apărarea și răspândirea limbii și culturii franceze în lume. 


"Este un moment de o importanță deosebită, ce onorează instituția noastră, fiind o recunoaștere a activității de excepție a doamnelor profesoare", a declarat Veronica Ozun, director al Alianței Franceză Constanța.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6802 secunde