Alianța Franceză, la Liceul "Călinescu"

443
Alianța Franceză,  la Liceul

Articole de la același autor

Alianța Franceză Constanța, în colaborare cu Adrien Payet, autor publicat la Editura CLE International și formator specializat în teatru FLE, a organizat ieri, la Liceul "George Călinescu" Constanța, un atelier de teatru pentru pro-fesorii de limba franceză, între orele 10-12.


În spațiul Centrului de Documentare și Informare al școlii, 20 de profesori din diverse școli ale Constanței au aflat cum pot anima o oră clasică de curs prin tehnicile teatrale. După o dezbatere despre necesitatea actuală a unor de-mersuri pedagogice mai dinamice, care să îi implice activ pe elevi, profesorii au devenit ei înșiși actori, experimentând tehnicile propuse.

"A fost un moment de detensio-nare pentru noi însene, și ne gândim deja la felul în care vom implementa aceste informații în orele noastre. Este o șansă uriașă faptul că un specialist de talia lui Adrien Payet a venit să ne dezvăluie aceste lucruri", ne-a declarat profesoara Marinela Mitrenga, director de cursuri al Alianței Franceze Constanța.

De altfel, acesta este încă un pas din colaborarea strânsă dintre cele două instituții. Astfel, de șase ani, în parteneriat cu Liceul Teoretic "G. Călinescu" Constanța, Alianța Franceză organizează cursuri de pregătire DELF în locația acestui liceu. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4338 secunde