Album dobrogean la Liceul "Călinescu"

328
Album dobrogean la Liceul

Articole de la același autor

Centrul de Documentare și Informare al Liceului Teoretic "George Călinescu" din Constanța a fost ieri gazda manifestării "Album dobrogean", activitate instructiv-educativă integrată în calendarul ISJ al celei de-a XV-a ediții a Festivalului Național al Șanselor Tale. 
Aflată deja la a treia ediție în liceu, evenimentul a marcat Ziua Dobrogei și a fost deschis de directorul liceului, prof. Elena Crăcea, momentele care au urmat fiind susținute de elevii de la clasa a IX-a până la clasa a XII-a. 


Activitățile au constat în legende, dansuri, cântece, scenete, o paradă a costumelor etniilor din regiune, un moment publicitar inedit (Vizitați Dobrogea!), prezentarea casei tradiționale tătărești, interviuri sau prezentarea proiectului interdisciplinar francofon, ce are ca temă anul acesta studierea minorităților Dobrogei. 


Elevii au fost coordonați de profesorii Iulia Bulacu, Eugenia Crăciun, Loredana Bugan (istorie), Emel Derviș, Iulia Gîrbocea (geografie), Georgiana Olteanu (economie), Marinela Mitrenga, Janetta Bărăitaru (limba franceză), Aura Marinescu (documentarist). 


Au răspuns invitației de a participa prof. dr. Dominte Paul, responsabil de cerc metodic, și Lavinia Dumitrașcu - muzeograf MINAC, care au împărtășit elevilor aspecte interesante din istoria unirii Dobrogei cu statul român.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0837 secunde