Alarmant! Fenomene extreme în școala românească de azi

350
1
Alarmant! Fenomene extreme în școala românească de azi - alarmant-1445968122.jpg

Articole recomandate

În urma monitorizării și analizării realității învățământului românesc de astăzi, Federația Internațională a Comunităților Educative România trage un semnal de alarmă cu privire la fenomenele extreme din spațiul educației naționale, din ce în ce mai frecvente și mai extinse la nivelul unităților de învățământ. 


Cele mai grave dintre acestea sunt: violența, care acționează în toate sensurile și în toate formele între actorii actului educațional, promiscuitatea, pornografia, sexualitatea și manifestările deviante, consumul de alcool și de stupefiante. Sunt fenomene negative, anti-educaționale, în totală contra-dicție cu valorile spirituale, morale și sociale promovate, în mod tradițional, de școală și profund nocive pentru dezvoltarea elevilor și pentru societate. 


Sunt teme despre care, în general, nu ne place să vorbim. Unele dintre ele sunt considerate subiecte tabu, asocierea lor cu școala fiind din start exclusă în mentalul public. Cu toate acestea, ele există și, mai mult decât atât, se află într-o alarmantă expansiune la nivelul sistemului educațional din România. Faptul că sunt trecute sub tăcere nu le diminuează incidența și gravitatea. Punerea lor în discuție, în cadrul unor dezbateri publice care să reunească specialiști, decidenți și responsabili politici, reprezintă o necesitate socială sub semnul urgenței în căutarea de soluții pentru stoparea fenomenelor extreme de pe teritoriul școlii și al comunității educaționale. 


Astăzi, la Palatul Copiilor din București, va avea loc dezbaterea națională cu tema "Fenomene extreme în școala românească de azi".


La dezbatere, vor participa responsabili ai Ministerului Educației și Cercetării Științifice, ai Ministerului de Interne, Agenției Naționale Antidrog și ai altor instituții ale statului, specialiști în educație, pedagogi, psihologi, psihiatri, medici, cadre didactice, elevi și părinți, membri ai unor ONG-uri cu profil educațional și social, reprezentanți ai mass-media. În cadrul dezbaterii, va fi prezentată o cazuistică relevantă pentru temele în discuție.


Comentează știrea

adevar
28 octombrie 2015
adevar

Scolile romanesti si universitati romanesti sunt bordele

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5129 secunde