Liderul învățătorilor, prof. Viorel Dolha:

"Ajung la catedră cei care nu au loc în alte părți"

261

Articole de la același autor

Președintele Asociației Generale a Învățătorilor din România, prof. Viorel Dolha, care s-a aflat recent la Liceul Teoretic "Carmen Sylva" din Eforie Sud, cu prilejul Congresului Asociației Generale a Învățătorilor din România, a declarat că speră ca ministrul Educației să fie insistent și să convingă Guvernul Ponta să majoreze salariile dascălilor, iar învățământul să fie o prioritate națională.

"Sperăm că ministrul Sorin Cîmpeanu va fi insistent și va reuși să convingă Guvernul să realizeze ceea ce și legea obligă, ca învățământul să fie o prioritate națională. Este vorba despre copiii României. În cazul în care salariile dascălilor nu se majorează, există riscul ca în sistemul de învățământ să intre cadre didactice care, atunci când au fost elevi, au fost de notele 5 și 6, au fost mediocri. Iar învățământul românesc ar putea deveni unul mediocru. Acesta ar fi pericolul", a spus Dolha.

Potrivit acestuia, la catedre au început, deja, să intre profesori și învățători care nu au luat un premiu când au fost elevi, "ceea ce este rușinos".

"Salariul de educator, învățător sau profesor este neatractiv și mulți care au fost elevi mediocri în viața de elev, intră în sistem, iar cei care au muncit și au învățat, cei cu rezistență la efort intelectual, care au stat în biblioteci, cei cu genă bună și harnici, au ales altă profesie decât de cadru didactic. Tinerii cei buni, când sunt studenți, deja nu mai iau în considerare varianta de a deveni cadru didactic, ci o iau în calcul cei care nu ar avea loc în alte părți. Sperăm ca părinții să nu își dorească astfel de profesori la clasă pentru copiii lor și să fie solidari cu noi", a mai spus Viorel Dolha. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.6135 secunde