Premieră la Teatrul "Oleg Danovski"

"Agon" - noi concepții coregrafice în baletul contemporan

1105
1
Zilele acestea, 11 balerini ai Teatrului Național de Operă și Balet "Oleg Danovski" pregătesc spectatorilor constănțeni o premieră cu totul aparte pentru repertoriul clasic cu care ne-a obișnuit această instituție.
Înaintea premierei pentru copii "Micuța Dorothy", programată chiar de 1 iunie, musical aparținând lui Marius Țeicu pe libretul și versurile Silviei Cherim, Teatrul va pune în scenă un proiect al companiei de balet, în regia, coregrafia și scenografia lui Horațiu Cherecheș.
Premiera spectacolul de balet contemporan "AGON" este programată pentru duminică, 15 mai, de la ora 19.
Tema coregrafiei proiectului pleacă de la conceptul de "agon" care semnifică noțiunea de competiție, de conflict, de înfruntare a destinului sau a propriilor limite. Conform celor afirmate de Horațiu Cherecheș, "spectacolul dorește promovarea și punerea în valoare a noilor concepții coregrafice actuale, care se bazează pe transpunerea ideii artistice într-o formă novatoare, bazată pe elemente surprinzătoare ale modalității de îmbinare a decorului inedit și a elementelor de coregrafie neoclasice, cu ajutorul profesionalismului și perfecțiunea balerinilor profesioniști".
Amalia Mândruțiu, Irina Ganea Mihaiu, Kanoko Suzuki, Delia Luca, Laima Costa, Rie Aoyagi, Horațiu Cherecheș, Adrian Mihaiu, Sergiu Dan, Mihai Pâslaru și Claudiu Dan, ei sunt cei 11 balerini care trudesc zilele acestea la reușita premierei "Agon" în ciuda remunerațiilor minime de salariați cu studii medii încă nederogate din luna februarie.

Comentează știrea

Mircea Craciun
10 mai 2011
Multa bafta

Va dosresc la toti mult succes si sant convins ca o sa fie un spectacol de inalta clasa. Mult succes Horatiu. Va pup pe toti.

Articole pe aceeași temă

Marţi, 11 Ianuarie 2011
Stire din Cultură-Educație : Premierele anului la Constanța
Pagina a fost generata in 0.2434 secunde