AFCN face apel pentru finanțarea proiectelor culturale

98
AFCN face apel pentru finanțarea proiectelor culturale - 1-1598973918.jpg

Articole recomandate

Administrația Fondului Cultural Național (AFCN), instituție aflată în subordinea Ministerului Culturii, anunță deschiderea marți a unui nou apel de finanțare, sesiunea I/2021, destinat proiectelor culturale care se vor derula în perioada ianuarie - 15 noiembrie 2021, informează Agerpres.


Potrivit Ministerului Culturii, perioada de înscriere a proiectelor culturale este 1 - 30 septembrie, ora 17.00.


"În contextul impredictibilității generale cauzate de criza sanitară, Consiliul AFCN a decis ca lansarea apelului pentru programe multianuale să fie amânată pentru sesiunea a II-a, ce va fi lansată în martie 2021. Pentru Sesiunea 1/2021 vor fi acordate finanțări nerambursabile pentru proiecte culturale derulate în perioada cuprinsă între data semnării contractului de finanțare și 15 noiembrie 2021", precizează sursa citată.


Bugetul disponibil pentru această sesiune este de 15.000.000 lei și acoperă cele douăsprezece arii de finanțare, arte vizuale, teatru, muzică, dans, noile media, educație prin cultură, intervenție culturală, patrimonial cultural material și imaterial, promovarea culturii scrise, proiecte cu caracter repetitiv, rezidențe de creație.


În urma consultării online cu operatorii culturali, organizată în luna august, Consiliul AFCN a decis menținerea a cinci priorități pe fiecare arie de finanțare și sprijinirea adaptării proiectelor artistice la noile condiții de prezentare și difuzare, atât prin punerea în aplicare a măsurilor de siguranță sanitară prevăzute de lege, cât și prin încurajarea producerii și difuzării activităților/evenimentelor artistice prin intermediul platformelor digitale diverse.


De asemenea, în urma consultării cu reprezentanții Consiliului Concurenței a rezultat faptul că, întrucât AFCN nu aplică în procedura de finanțare o schemă de minimis sau de ajutor de stat, nu sunt eligibile pentru finanțarea nerambursabilă din Fondul Cultural Național proiectele co-finanțate din alte fonduri publice care aplică scheme de minimis/de ajutor de stat. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.5991 secunde