€ 4.7326
£ 5.2538
$ 4.2139

Mai multe ştiri online:

Adolescenții, școliți cum să evite tutunul, drogurile și alcoolul

Ştire online publicată Joi, 20 Iunie 2019. Autor: Mirabela ȘERBĂNESCU
În ultimii ani, consumul de tutun în rândul adolescenților a luat amploare, motiv de îngrijorare pentru cadrele medicale, părinți, dar și profesori. Din această cauză, conducerea Liceului Teoretic „George Călinescu” Constanța a desfășurat, de curând, un proiect de prevenire a consumului de tutun, alcool și droguri în rândul tinerilor cu vârsta cuprinsă între 12 și 14 ani. „Necenzurat” este un proiect realizat de Agenția Națională Antidrog, în parteneriat cu Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului și a fost implementat la nivelul clasei a VII-a A, având ca beneficiari un număr de 33 de elevi. 


„Elevii au parcurs, sub îndrumarea cadrelor didactice formate de specialiști, cele 12 activități ale proiectului care au avut ca principale obiective: dobândirea de cunoștințe corecte despre droguri; formarea unor abilități de viață, necesare luării unor decizii informate, corecte și responsabile în legătură cu consumul de tutun, alcool și droguri. Pe lângă activitățile destinate elevilor, acest proiect a avut și un modul adresat părinților, deosebit de util în realizarea unui parteneriat activ și eficient între școală și familie, în educația antidrog a copiilor”, a declarat prof. Cristina Loredana Pintilie.


Astfel, în cadrul acestui proiect au fost organizate în ultimele luni, trei întâlniri cu părinții elevilor, scopul acestora fiind acela de a dobândi cunoștințe corecte despre droguri, dar și de a dezvolta abilități de comunicare eficiente între părinți și copii. 
Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7884 secunde