"Adolescenți cu picioarele înfipte bine în pământ!", concluzia FILMMIC

1913

Articole de la același autor

La cea de-a IX-a ediție a Festivalului FILMMIC, organizat de Liceul Teoretic "Traian", cu tema "Ești parte din diversitate", s-a strigat pentru ultima dată "Motor" la gala ce a avut loc vineri, 22 aprilie, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor.

"Și anul acesta, ca și la celelalte ediții, liceeni din Baia Mare, Piatra Neamț, Hu-nedoara, Galați și din aproape toate marile orașe ale țării și-au trimis filmele. Am primit aproximativ 50 de filme, din care au fost selectate 14 care au fost premiate. A fost o temă extrem de interesantă și provocatoare pentru ei - discriminarea", declara ieri prof. Constantin Caracoti, directorul Liceului "Traian".

Președintele juriului, regizorul Toma Enache, afirma că filmele i s-au părut foarte interesante și pline de creativitate, cu abordări din perspective diferite, cu o temă ofertantă. "Am apreciat povestea, modul în care a fost spusă, absolut toate detaliile au contat și se vede că au fost realizate cu pasiune. Sunt cu picioarele foarte bine înfipte în pământ și înțeleg ce se întâmplă și mi-aș dori să fie cât mai mulți tineri creativi care să se implice și să-și transpună în filme ideile pe care le au", a mai adăugat regizorul.

Așadar, premiul I a revenit echipei de la Colegiul Comercial "Carol I", pentru filmul intitulat "Totul într-o secundă". Coordonați de prof. Mihaela Postelnicu, elevii Daniel Dodiș, Ersin Nezamali, Daniel Zamfir, Diana Hapliuc și Ale-xandru Drăghici au imaginat povestea unui adolescent care își pierde părinții într-un incendiu.

Premiul II a fost câștigat de elevii de la Colegiul Național "Mihai Eminescu" din Petroșani (Hunedoara), cu filmul "Printre oameni", iar Premiul III ajunge la Colegiul Național "Al. I. Cuza" Corabia (județul Olt), pentru filmul "TU".

Premiul pentru regie și pentru cea mai bună imagine a fost adjudecat de pelicula "Diferențele dintre asemănări", realizat de elevii Colegiului Național "Constantin Brătescu" Constanța sub îndrumarea prof. Alexandra Moise, Premiul pentru cel mai bun scenariu a plecat la Colegiul Național "Petru Rareș" din Piatra Neamț, pentru filmul "Cărbuni albaștri".

"Sunt foarte mândră de tot ceea ce au realizat copiii din școala noastră. Îi felicit pe toți cei care au participat la acest festival și chiar dacă nu au fost printre finaliști eu cred că merită apreciați în egală măsură. Iar pe cei 12 finaliști îi felicit. A fost multă muncă, pe care nu o putem cuantifica și chiar dacă nu se văd multe, noi avem entuziasm și muncim cu drag", a declarat prof. Alina Dermen-giu, mentorul acestui festival. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4469 secunde