ADMITERE LICEU 2019. Ministrul Educației anunță cum se va face Evaluarea Națională în acest an

Luni, 04 Februarie 2019
411
Ecaterina Andronescu spune că pentru acest an școlar nu ia în calcul reintroducerea examenului de admitere la liceu. "Nu putem să schimbăm nicio regulă a jocului în timpul jocului", a declarat ministrul Educației.


"Deci, anul acesta toate evaluările se vor da exact așa cum au fost anunțate la începutul anului", a precizat Andronescu.


Aceasta spune, însă, că noua lege a Educației va aduce modificări majore. Una dintre ele privește evaluarea din clasa a IV-a. 


"Uitându-mă la rezultate am pus întrebare: Care sunt cauzele pentru care ajungem cu elevii noștri în clasa a a VIII-a și, la evalure, constatăm că nu știu să calculeze, că nu știu să citească, că nu știu să scrie? Ceea ce este, fără îndoială, inacceptabil. Întorcându-ne, așa, pe firul propriei istorii școlare aș spune că nu trebuie să termine clasa a a IV-a nici un copil care nu știe să scrie și să citească. În sensul că învățătoarea să se preocupe de acest lucru. Învățătoarea, profesorul. Profesorii nu vor fi trași la răspundere pentru rezultatele slabe ale elevilor", a declarat ministrul Educației.


Zilele trecute, liberalii au anunțat că doresc modificarea Legii educației naționale, astfel încât să fie reintrodus examenul de admitere la liceu și la facultate.


"Pentru începutul noii sesiuni parlamentare, PNL lansează în dezbatere publică - pentru ca ulterior să depună inițiative legislative - următoarele proiecte: modificarea Legii educației naționale, astfel încât să fie reintrodus examenul la finalul clasei a VIII-a pentru intrarea la liceu și examenul de admitere la facultate. De asemenea, PNL propune dublarea numărului de consilieri școlari, astfel încât școlile să poată să asigure prin consilieri îndrumarea copiiilor pentru cel mai bun traseu educațional. Tot pe educație, PNL va depune o inițiativă legislativă pentru ca fiecare școală să beneficieze de cabinet medical dotat și cu asigurarea personalului de specialitate", a declarat liderul deputaților liberali, Raluca Turcan.

Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.1753 secunde