Admitere la Universitatea "Ovidius". Examene față în față doar la Medicină

267
Admitere la Universitatea

Articole de la același autor

Anul acesta, Universitatea "Ovidius" din Constanța pune la dispoziția absolvenților de liceu aproximativ 5.000 de locuri, pentru cele 16 facultăți.

În primele trei zile, de când s-a dat startul înscrierilor, și-au manifestat intenția de a deveni studenți 356 tineri la studii de licență și patru la masterat. La acest moment, cele mai căutate facultăți sunt Facultatea de Istorie și Științe Politice, Facultatea de Drept și Științe Administrative și Facultatea de Științe Economice. La polul opus, se află Facultatea de Construcții și Facultatea de Arte, unde s-au înscris foarte puțini candidați.

Menționăm că, în cazul facultăților de Medicină, Medicină Dentară și Farmacie, admiterea va avea loc în perioada 6 iulie - 8 august. În acest interval, vor avea loc înscrierile, susținerea probelor de concurs, afișarea rezultatelor și înmatricularea, în funcție de calendarul propriu.

În premieră, la toate cele 16 facultăți ale UOC, înscrierea la admitere se va realiza exclusiv online. În această admitere, cei care doresc să urmeze cursuri la UOC, indiferent de ciclul de studii, pot beneficia, ca în fiecare an, de locuri bugetate, după cum urmează: studii de licență - 1.350 de locuri, studii de masterat - 650 de locuri, studii de doctorat - 20 de locuri.

Totodată, în acest an, în 13 facultăți ale UOC, excepție făcând Medicina, admiterea va fi prin concurs de dosare, în funcție de criteriile de selecție specifice fiecărui program de studii și se va desfășura online. La Facultatea de Medicină, Facultatea de Medicină Dentară și Facultatea de Farmacie, probele scrise de admitere se vor desfășura în aulele UOC, în regim față în față, respectând cu strictețe normele de siguranță în contextul pandemiei Covid-19. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6081 secunde