€ 4.667
£ 5.2812
$ 4.0662

Admitere la Universitatea "Ovidius". Câte locuri sunt oferite viitorilor studenți

Ştire online publicată Vineri, 12 Mai 2017. Autor: Mirabela ȘERBĂNESCU
Anul acesta, elevii vor concura la Universitatea „Ovidius“ pe un număr de 1.300 de locuri bugetate de stat la forma de învățământ fără taxă, cărora li se adaugă alte câteva sute la forma de învățământ cu taxă. În afară de acestea, mai există alte 600 locuri pentru masterat. 


Potrivit reprezentanților UOC, sesiunea de vară debutează în data de 10 iulie, odată cu înscrierea candidaților, urmată de susținerea probelor de concurs și înmatricularea pentru toate domeniile de licență și toate formele de învățământ. Ziua de 5 august este data limită de finalizare a înmatriculărilor pentru prima sesiune, în funcție de calendarul fiecărei facultăți. 


Cea de-a doua sesiune se va susține în perioada 4-15 septembrie. De precizat că pentru facultățile cu profil medical și pentru programele de studii de la formele de învățământ ID și IFR, calendarul admiterii pentru cea de-a doua sesiune se prelungește până la data de 27 septembrie. 


Admiterea va fi susținută la toate cele 16 facultăți: Medicină Dentară, Științe Economice, Istorie și Științe Politice, Farmacie, Medicină, Psihologie și Științele Educației, Litere, Educație Fizică și Sport, Teologie, Matematică și Informatică, Șiințe Aplicate și Inginerie, Arte, Științe ale Naturii și Științe Agricole, Drept și Științe Administrative, Construcții și Inginerie Mecanică, Industrială și Maritimă. 


Spre exemplu, la Medicină Dentară, tinerii au la dispoziție 50 de locuri la fără taxă și 50 la Tehnică Dentară. Admiterea se face în baza unui examen de tip grilă, din Biologie, Chimie organică sau Fizică, la alegere. Dacă există medii egale, departajarea se va face în funcție de media de la bacalaureat și nota obținută la prima probă a Bac-ului. Taxa rămâne la aceeași valoare ca și în anii trecuți, respectiv 7.000 de lei pentru studenții români și 5.000 de euro pentru străini. La Tehnică Dentară, în schimb, taxa este de 4.500 de lei. 


Cele mai multe locuri, la Științe Economice 


La Științe Economice, admiterea se face 100% cu media obținută la bacalaureat, aici fiind disponibile 630 de locuri bugetate, la învățământul cu frecvență, taxa fiind de 2.800 lei. 


Cei care aleg varianta învățământului la distanță concurează pe 200 de locuri, aici taxa fiind de 2.500 de lei. La Facultatea de Istorie și Științe Politice, elevii vor concura pe 26 de locuri la Istorie, 50 la Științe Politice, taxa fiind de 3.000 de lei. 


La Medicină, tinerii vor concura pe 450 locuri, aici taxa menținându-se tot la 7.000 de lei pentru Medicină, 3.500 de lei pentru Asistență Medicală și 4.000 de lei pentru Balneo-fizio-kineto-terapie și Recuperare. Aici, liceenii vor susține o probă scrisă cu 100 de întrebări din disciplinele Biologie (cu o pondere de 75%) și Chimie Organică sau Fizică (25%). 


v v v


Pentru a-și face cunoscută cât mai bine oferta, Universitatea „Ovidius” organizează, sâmbătă, 13 mai, Târgul Ofertei Educaționale, în Centrul Comercial VIVO Constanța, între orele 10.00 și 22.00. Evenimentul este realizat în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Constanța. 


Liceenii interesați de oferta educațională a Universității „Ovidius” sunt așteptați la standurile celor 16 facultăți. Ei vor fi întâmpinați la fiecare stand de către studenți și profesori, care le vor prezenta specializările, corpul profesoral și dotările de care dispun facultățile. 


Totodată, vor fi expuse oportunitățile pe piața muncii, rezultatele obținute de către absolvenți și perspectivele carierei. 


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

Eveniment
luni, 22 octombrie Foto : VIDEO. FEMEIE DECAPITATĂ DE TREN, ÎN GARA MEDGIDIA! 52256 vizite, 0 comentarii VIDEO. FEMEIE DECAPITATĂ DE TREN, ÎN GARA MEDGIDIA!
Sport
sambata, 20 octombrie Foto : DOLIU ÎN FOTBALUL ROMÂNESC! A MURIT ILIE BALACI 50378 vizite, 0 comentarii DOLIU ÎN FOTBALUL ROMÂNESC! A MURIT ILIE BALACI
Cultură-Educație
sambata, 20 octombrie Foto : Misterul de la Hârșova. Masa pe care a mâncat împăratul Traian, o legendă în piatră 8928 vizite, 0 comentarii Misterul de la Hârșova. Masa pe care a mâncat împăratul Traian, o legendă în piatră
Social
luni, 22 octombrie Foto : Atenție, se oprește furnizarea de gaze naturale, în județul Constanța! 8675 vizite, 0 comentarii Atenție, se oprește furnizarea de gaze naturale, în județul Constanța!
ziare & stiri Revista presei
Inchide
Pagina a fost generata in 0.9572 secunde