Admitere la Colegiul Național Militar "Alexandru Ioan Cuza". Au început înscrierile

829
Admitere la Colegiul Național Militar

Articole de la același autor

Elevii constănțeni de clasa a VIII-a care se gândesc că ar putea să facă o carieră militară au șansa de a se înscrie pentru admiterea la Colegiul Național Militar "Alexandru Ioan Cuza". Unitatea de învățământ a demarat perioada de înscrieri pentru clasa a IX-a și sunt disponibile 120 de locuri. 


Peste doar câteva luni, absolvenții de gimnaziu au de ales unde și vor continua studiile. Cei cărora le place rigoarea și uniforma militară sunt așteptați să se înscrie la Colegiul Național Militar "Alexandru Ioan Cuza". Pentru clasa a IX-a, anul școlar 2020 - 2021, unitatea de învățământ propune 120 de locuri, la specializarea matematică - informatică. 


"Începutul anului 2020 ne-a găsit în dialog cu elevii de gimnaziu. Liceenii militari continuă campania de promovare a ofertei educaționale a Colegiului Național Militar «Alexandru Ioan Cuza», începută din octombrie anul trecut, cu ocazia Zilei Armatei. Astfel, elevii de gimnaziu constănțeni cunosc de acum și perspectiva unei școlarizări în mediu militar, unde gratuitatea actului educațional, a cazării și echipării, precum și oportunitățile de schimb de experiență cu elevi militari și civili, la nivel național și internațional, orele de pregătire în Centrul de Pregătire Marinărească și Sporturi Nautice, vizitele la bordul navelor, participarea la paradă de Ziua Națională, sunt doar câteva dintre motivele pentru care alegerea colegiului nostru este una de luat în considerare!", explică Alina Davies, reprezentantul CNM "Alexandru Ioan Cuza". 


Test grilă la limba română și la matematică 
Elevii interesați au timp până pe 14 februarie să ajungă la biroul de informare-recrutare, din județul de care aparțin. Copiii care nu au împlinit încă 14 ani trebuie să prezinte certificatul de naștere, iar cei care au împlinit deja se vor prezenta cu cartea de identitate. Se pot înscrie elevii din clasele a VIII-a sau absolvenții care nu au fost înmatriculați într-o unitate de învățământ liceal sau profesional, cu vârsta de cel mult 16 ani împliniți în anul 2019. 


După înscrierea la Biroul de Informare - recrutare, până pe 20 martie va fi realizată selecția aptitudinală, la centrul Zonal de Selecție și Orientare. Candidații care vor trece de această etapă vor susține vizita medicală, pe 10 aprilie, apoi, până pe 8 mai, au termen să își întocmească dosarul de candidat. 


Candidații se vor prezenta la colegiul național militar la care vor susține concursul, în data de 20 mai, până la ora 18.00. Pe data de 21 mai, aceștia vor susține un test grilă de verificare a cunoștințelor la disciplinele limba și literatura română și matematică. Ulterior, candidații vor completa opțiunile în aplicația Ministerului Educației Naționale, iar admiterea se face prin repartizare computerizată, în ordinea descrescătoare a mediilor finale de admitere și în funcție de opțiuni. 


Media finală de admitere se calculează prin însumarea mediei de admitere calculate potrivit formulei stabilite de Ministerul Educației și Cercetării, care contează 20%, și notei la test, care are o pondere de 80%, pe care candidații l-au susținut deja. 
Orice alte informații puteți obține de la birourile informare-recrutare din cadrul centrelor militare din județul sau sectorul în care aveți domiciliul. Pentru Constanța, adresa este strada Mircea cel Bătrân nr. 106, telefon 0241.48.43.99.  


XXX 
După o absență de 20 de ani, Colegiul Național Militar "Alexandru Ioan Cuza" a fost înființat prin Ordinul ministrului Apărării naționale nr. MS. 52/02.04.2018, preluând tradițiile Liceului Militar "Alexandru Ioan Cuza". Istoria învățământului liceal naval național a început la 1 februarie 1882, când, în celebra cazarmă a Flotilei de la Țiglina, a avut loc solemnitatea inaugurării cursurilor Școlii Copiilor de Marină, înființată în premieră în România. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2977 secunde